Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Sofie Goos overleeft zware marathon in Ironman Texas
Nieuws

Sofie Goos overleeft zware marathon in Ironman Texas

Sofie Goos IM Texas

Sofie Goos is zaterdag tiende geworden in de Ironman Texas, het Noord-Amerikaans continentaal IM championship. Dat betekent dat er veel punten voor de Kona Pro Ranking te rapen viel en dat er dus ook een sterk startveld opdaagde. Sofie kwam als 13de uit het water en dook na een pittige fietsproef de top-10 binnen. Ze begon goed aan de afsluitende marathon, maar na een tiental kilometer kreeg de Antwerpse het moeilijk. Op karakter zette Sofie door en met een marathontijd van 3u26’44 verzekerde ze zich van de 10de plaats in 9u27’58.

Angela Naeth en de verrassende Matt Hanson pakten de titels en verzekerden zich van een ticket voor het WK Ironman in Hawaii in oktober. Het leek er sterk op dat het een strijd zou worden tussen Ben Hoffman en Joe Skipper, maar in de marathon was Hanson de lachende derde die in 8u07’03 een nieuw parcoursrecord vestigde. De Brit Joe Skipper werd tweede voor Uplace BMC atleet Ronnie Schildknecht.

Bij de vrouwen stond er geen maat op Angela Naeth, die na een stevige strijd met Leanda Cave aan het langste eind trok in 8u55’19. Ook Cave dook onder de 9 uur met een tweede plaats in 8u58’12. Rachel Joyce werd derde.

Bij de age groupers deed Maarten Seghers het uitstekend. Hij werd 24ste overall in 9u12’44 en pakte daarmee de 4de plaats in de M30 categorie.