Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Crosstriatleten aan de slag in BeMC
Multisports

Crosstriatleten aan de slag in BeMC

BemC

In het verlengde Hemelvaartsweekend vond in La Roche en omstreken de Belgian Mountainbike Challenge plaats. Sport-Events schotelde de meer dan 700 deelnemers 3 dagen mountainbikeplezier voor, onder hen bevonden zich ook enkele crosstri- en duatleten. Jan de Henau zorgde voor de meest opvallende prestatie, de Bioracer atleet won de Fun-klasse in een tijd van 12 uur 42 en liet zo heel wat atleten van de elitecategorie achter zich. Zijn ploegmaat Bart van Looveren deed het ook uitstekend, hij gaf over de drie ritten 55 minuten toe op de Henau, goed voor een 16e plaats in de Fun-categorie.

Ook Kris Coddens trad, in afwezigheid van een wielerlicentie, op in de Fun categorie. Voor de FTT-atleet was er in rit 1 echter weinig fun te beleven. Coddens eindigde teleurgesteld 16e en zou naar eigen zeggen ‘zijn bloed eens laten nakijken’.  In de 90-km lange tweede rit vond de Europees kampioen crosstriatlon echter de goeie benen terug en werd vijfde.  In de slotrit bevestigde Coddens en dook zo alsnog de top 5 van het algemene Fun-klassement binnen.

In de tweestrijd tussen Robin ‘Bientje’ Schuermans en Donavan ‘Donny’ Leyn (cfr. BK duatlon Hosingen), scoorde de eerste 2-1, al had Bientje daar wel een lekke band (rit 1) en een parcoursvergissing (rit 3) van zijn rivaal voor nodig. Technisch wonder Leyn verklaarde dan ook niet geheel onterecht dat de mentale score een 3-0 overwinning in zijn voordeel was.

Bij de elites was Niki Devoldere (37e) vooral blij dat hij levend uit de driedaagse kwam, desalniettemin moeten de 262 km op het bij momenten erg gevaarlijke parcours voor de laatste training-boost gezorgd hebben om komend weekend te schitteren in de Wolfgangsee Challenge in Oostenrijk. Ook Joeri Deleebeeck trad aan in de elitecategorie. Ondanks materiaalpech in de tweede rit finishte hij verdienstelijk als 46e.

Uitslagen BEMC 2015