Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van Lierde op podium in Barcelona
Nieuws

Van Lierde op podium in Barcelona

703 Barcelona Fre Van Lierde

Frederik Van Lierde heeft de toeschouwers waar voor hun geld gegeven in de 70.3 Ironman van Barcelona. In Calella ging de ex-wereldkampioen Ironman de strijd volop aan met Jan Frodeno. De Duitser trok uiteindelijk het laken naar zich toe en won in 4u03’28. Zijn landgenoot Maurice Clavel werd verrassend tweede en Frederik liep naar de derde plaats in 4u07’48. Bij de vrouwen knokten twee landgenotes zich naar de top-6.

Alexandra Tondeur bleek goed hersteld van de 70.3 Ironman van Aix-en-Provence en haalde in 4u47’18 de zesde plaats. Tine Deckers streed een tijd mee voor de tweede plaats na een sterk fietsnummer. Dat was al op ruime achterstand van Camilla Pedersen die een klasse te sterk was. In het lopen kwamen Lucy Gossage en Parys Edwards nog voorbij Tine. In 4u41’21 werd de Leuvense vierde.

““Ik ben tevreden,” vertelde Tine achteraf. “Alleen mijn zwemmen was minder vandaag. Met de eerste groep kan ik sowieso niet mee, maar toen ik het tweede groepje moest lossen, werd het een moeilijke solotocht. De fietsstart voelde moeilijker aan dan vorige week in Mallorca, maar ik kwam er snel helemaal door. Barcelona heeft een zwaar parcours, met technische, gevaarlijke afdalingen, maar dat ligt me wel. Alleen jammer dat de age group mannen niet later zijn gestart. Er zaten vrij veel stayerende age group mannen voor me, waardoor ik me te vaak moest laten afzakken. Anders had ik meer tijd kunnen pakken op de fiets. In het lopen was opnieuw de eerste 2/3 kilometer moeilijker, maar de benen verbeterden snel. Veel beter dan in Mallorca. Ik heb vandaag ook twee minuten sneller gelopen. Ik kan dus met een gerust gevoel vertrekken naar de Ironman Brazilië. Om me optimaal voor te bereiden ben ik daarnet na de wedstrijd nog 10 kilometer gaan bijlopen. Ik wil er in Brazilië dan ook absoluut staan,” aldus Tine.

Bij de mannen was Frederik Van Lierde onze snelste landgenoot. Ook Joerie Vansteelant deed het behoorlijk met een 14de plaats. Hij bleef nog net voor Francois Humblet. Onze nationale kampioen duatlon werd 15de overall en was daarmee de beste age grouper op het strand van Calella. En daarna volgde nog één groot Belgisch feest: Danny Van Rompaey won zijn age group, Jaryd De Mooij werd tweede en Hans Moonen en Hannes Bonami werden allebei vierde in hun leeftijdscategorieën.