Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3quest: Peter Croes 2015
3quest

3quest: Peter Croes 2015

Peter Croes 3quest1

Van nature moedig ik graag de mensen aan tijdens de wedstrijden, zo stonden we tot middernacht op km 41 op het loopparcours van de Ironman van Barcelona

1. Ik (Hannes Callebaut, red) heb me laten vertellen dat je zal deelnemen aan de Ironman Maastricht. Is het makkelijk om alle trainingen te combineren met je werk? Is het de bedoeling om je te kwalificeren voor Hawaii of heb je jezelf andere doelstellingen opgelegd?

[dropcap]N[/dropcap]ormaliter stond ik nu aan de start van de Ironman in Lanzarote, maar zoals het hoort met een ‘werkmens’ hebben sommige dingen nu eenmaal voorrang. De combinatie met het werk is niet makkelijk, zeker niet. Een goede planning is een vereiste, en vroeger ging dat allemaal iets makkelijker omdat triatlon nu eenmaal de hoofdzaak was. Nu is werken het belangrijkste en toegegeven ook even leuk als de trainingen. Mijn baas, Peter Callant, heeft zelf drie Ironmans op zijn naam staan en dat laat zien waar de mogelijkheden liggen om sport te combineren met een drukke job. Niet elke taak kun je immers met elkaar vergelijken: we staan 24/7 klaar voor de klanten, dus het onderste uit de kan halen in de triatlonsport is niet meer mogelijk. Maar daar maak ik mij geen zorgen om. Daarom dat Ironman Maastricht ook een leuke tussendoor is die ik, net als Izegem, met een voldaan gevoel wil afwerken. Niet meer, niet minder. Het zorgt er voor dat we efficiënter leren omgaan met de agenda. Maar een tripje naar Hawaii zit er niet in voor mij. Er zijn nu eenmaal beperkingen op vele zaken.

Croes Jammaer De Weerdt Solid

2. Sinds kort ben je gestart met je eigen team genaamd ‘Solid Callant’. Wat is je rol binnen dit team? Zijn er specifieke doelstellingen voor het team of is het eerste jaar vooral opbouwend?

[dropcap]H[/dropcap]et Solid team is een uitloopsel van onze passie van het trainerschap. Koen De Weerdt en ikzelf zitten momenteel in dezelfde regio en kennen elkaar al jaren. Zowel hij als ikzelf trainden al een aantal atleten, en het leek ons meer geschikt om krachten te bundelen in functie van de atleten. Vaak moesten onze atleten zwemmen bij andere trainers van de club, of verplicht zaken afwerken die niet strookten met onze visie. Ook de vraag van de atleten naar een eigen club kwam er, en zo ontstond de VZW die nu aangesloten is bij de VTDL. We houden het beperkt, en voorzien de zaken voor onze atleten die noodzakelijk zijn om door te groeien. Aan shoppers hebben we spijtig genoeg nog geen boodschap, we halen immers de voldoening om de atleten naar een hoger niveau te krijgen. Elk lid wordt dus getraind door Koen of mezelf. Daar we ook steeds individuele programma’s maken, is de grootte van de club momenteel dus nog eerder beperkt.

Peter Croes speaker

3. Vorig seizoen hebben we jou een aantal keren gehoord als speaker tijdens verschillende triatlonwedstrijden. Is dit iets wat je in de toekomst of na je sportcarrière verder zou willen doen?

[dropcap]H[/dropcap]et speaken is wel een leuke ervaring, maar niemand kan tippen aan het enthousiasme van Hans. Van nature moedig ik graag de mensen aan tijdens de wedstrijden, zo stonden we tot middernacht op km 41 op het loopparcours van de Ironman van Barcelona. Elk atleet verdient aanmoediging en de manier waarop Hans dat doet vind ik schitterend. Daarom hebben we eens samen een micro in handen genomen en zo is de bal aan het rollen gegaan. Waar het naar toe gaat weet ik nog niet, echter is de eerste vereiste vooraleer ik speaker zal zijn op een wedstrijd dat Hans die dag op die plaats niet aanwezig kan zijn wegens andere verplichtingen. Hiërarchie is een mooie zaak die gerespecteerd dient te worden 🙂

Peter Croes OS

Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3quest?

Ik ben blij dat ze terug aan triatlon doet én deel uitmaakt van Solid, dus hierbij mijn 3 vragen voor Inge van den Broeck:

1. We zien je plots terug in het triatlonwereldje. Waar heb je al die tijd gezeten?

2. Je bent nu getrouwd met Jurgen Van Goolen en verhuisde mee naar Spanje. Was het moeilijk om België achter te laten?

3. Wat is nu eigenlijk je echte bijnaam, “Baby Blue” of “Baby Blue Eyes”? Ben je het nooit beu geraakt en krijg je het nu nog te horen?