Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Glen Laurens klasse te sterk in Rijkevorsel
Duathlon

Glen Laurens klasse te sterk in Rijkevorsel

Duatlon Rijkevorsel Jan Debie en Wouter Vander Mast

We trokken zaterdagavond naar het Kempische Rijkevorsel om er vanuit de buik van de plaatselijke duatlon van FC de Kliefhamers letterlijk de wedstrijd van dichtbij te volgen. Glen Laurens bewees opnieuw zijn goede vorm op het winderige parcours op en rond de voetbalterreinen van Zwarte Leeuw. De Scott-AC Hulshout atleet, goed omringd overigens door een paar sterke duo’s van de club, domineerde de sprintduatlon van start tot finish. Al vanaf de eerste meters van de 5 km lopen nam Laurens meteen afstand van de concurrentie. Die kwamen pas laat in de 21 km fietsen dichterbij, vooral onder impuls van een sterke tijdrijder van één van de duo’s, maar Laurens liet de zege niet meer ontglippen.

In 55’51 was Glen de snelste van het hele pak (121 individuele atleten en 53 duo’s). Achter hem kregen we een boeiende eindspurt tussen Wouter Vander Mast en Jan Debie, die nipt door de Trinity Sportevents atleet werd gewonnen. Niet slecht voor een naar eigen zeggen gepensioneerd triatleet en alvast de bevestiging dat er met Wouter rekening mag gehouden worden op de korte afstand in La Roche over twee weken.

Duatlon Rijkevorsel

Tom Steenackers ging op de fiets vlot mee met Debie en Vander Mast en stoomde naar de vierde plaats, al moest hij zich in de afsluitende 2,3 km nog wel reppen om uit de klauwen te blijven van de rappe Senne Bes.

Bij de vrouwen stond er geen maat op Els Talloen, zodat we een dubbel feestje kregen voor Scott AC Hulshout. Zij haalde het in 1u04’12 voor Loes Sels en Annelore Schrauwen. En het werd zelfs een triple crown voor de atletiek/duatlon club uit de Kempen toen ook Kjell De Hondt en Wim De Vries als winnaars bij de duo’s binnenkwamen.

Hans Rijkevorsel fiets

Uw nederige dienaar overleefde maar net zijn debuut op de duatlon. Veel te snel gestart in het lopen, kwam hij in een aangenaam groepje terecht waar hij tegen de wind in veel kopwerk opknapte, als test richting de 1/3de triatlon van Oud-Gastel over precies een maand. Met krampen in de aanvangsfase van de slotrun werd het nog een hele beproeving, maar de Mexican Wave van triatlonhelden Van Riel, Goetstouwers, Lauryssen, Van Looveren, Janssens en andere Senne Bessen vlak voor de finish én het feit dat er dan nog twee atleten moesten volgen, maakte veel goed.

Hans Rijkevorsel loopt

Duatlon Rijkevorsel 2015 Deel 1

Duatlon Rijkevorsel 2015 deel 2

Foto's: Paul Van Riel, Caroline Dhondt & Wouter Wuilmus