Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Imposante Barry Schrooyen in Leuven
Nieuws

Imposante Barry Schrooyen in Leuven

Barry Schrooyen Leuven

Zelden zo’n spannende loopfinale gezien in een halve triatlon als zondag in Leuven. Willem Brems leek er bij het begin van de halve marathon op de zege af te stevenen, maar bij de achtervolgers werd er fenomenaal hard gelopen. En dus kregen we in de slotkilometers een wel erg close battle tussen Bart Schrooyen, Hannes Cool, Bart Borghs en Seppe Odeyn. Die laatste twee bekenden uit de Hel van Kasterlee kwamen terug vanuit de achtergrond na een ruime achterstand van respectievelijk vier en elf minuten na het zwemonderdeel.

Vooral Odeyn bewees over superbenen te beschikken. Hij was de enige die hetzelfde ritme als leider Brems op de fiets kon aanhouden. Met de pittige wind die grotendeels in het nadeel van de atleten waaide waren Odeyn en Brems de enigen die een gemiddelde van meer dan 40 km/u wisten te bereiken op de 90 km fietsen. Brems had in het zwemmen al een groot gat geslagen en reed solo steeds verder weg van Hannes Cool. Die kreeg in de slotronde van het fietsonderdeel het gezelschap van een sterke Barry Schrooyen. Zij wisselden op ruim zes minuten van Willem Brems. Ook Hannes Vandermoere zat er in het begin goed bij, maar hij verdween uit de wedstrijd na een lekke band. Gertjan Winten viel uit na een valpartij.

De SMO-Specialized atleet uit Herselt, niet eens zo ver van Leuven, wist in de eerste loopronde het tempo nog hoog te houden, maar toen Schrooyen bij het ingaan van de laatste ronde terugkwam tot iets meer dan 2 minuten werd duidelijk dat het moeilijk zou worden voor de Kempenaar. Hannes Cool moest ondertussen afrekenen met Borghs en Odeyn die snel dichterbij kwamen.

Leuven podium

Op drie kilometer van het einde was het verhaal van Brems uit. Schrooyen snelde naar de leidersplaats en die gaf hem vleugels. Pas in de laatste rechte lijn naar het Ladeuze plein kon Barry beginnen genieten van zijn grootste overwinning uit zijn carrière. Hij won op indrukwekkende wijze de Halve Triatlon van Leuven in 3u58’50. Daarmee was hij net iets meer dan een halve minuut sneller dan een sterke Bart Borghs die na zijn derde plaats in Geel opnieuw bevestigde. Hij pakte verdiend het zilver door in de laatste 800 meter voorbij Hannes Cool te snellen. Die bleef nog net uit de greep van Seppe Odeyn. Willem Brems werd helemaal leeggestreden vijfde en Geert Janssens pakte voor eigen volk de zesde plaats.

EFC-ITC Leen Vanden Daelen Leuven

Bij de vrouwen was Leen Vanden Daelen oppermachtig. Aline Meuser kwam samen met Leentje en met Veronique De Deene als eerste uit het water en de dochter van X-Man Christian sprong als eerste op de fiets. “Maar daarna maakte ik de fout van het tempo van Leen te blijven volgen”, lachtte Aline achteraf na haar uiteindelijke tiende plaats. Vero bleef in het fietsen nog enigszins in de buurt van de leidster, maar in het lopen stond er geen maat meer op Vanden Daelen. De EFC-ITC atlete start over een maand in haar allereerste Ironman in Klagenfurt en bewees met een sterk loopnummer helemaal klaar te zijn voor haar debuut. Ze won in Leuven in een tijd van 4u39’18. Op ruime afstand werd Kathleen Sterckx na een goed ingedeelde wedstrijd knap tweede voor Vero De Deene.

Uitslag Halve Triatlon Leuven