Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Topprestaties van Belgian Olympic Tri Team in Londen
Nieuws

Topprestaties van Belgian Olympic Tri Team in Londen

Jelle Geens Londen

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar in Londen klopte eindelijk nog eens het hele plaatje tijdens de World Triathlon Series. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen liepen onze landgenoten zich in de kijker en dat op een afstand die niet de hunne is. De sprinttriatlon in een alweer volgelopen Hyde Park was bijzonder explosief, met de bijhorende scherpe tijden. Met een 21ste plaats voor Jelle Geens, maar vooral met een 17de en 18de plaats voor Claire Michel en Katrien Verstuyft mocht het Belgian Olympic Tri Team terugblikken op een geslaagde WTS Londen.

Jelle Geens moest in het zwemmen bijna een minuut toegeven op de leiders, maar vocht sterk terug in het fietsen en het lopen. Hij bevond zich in een groepje met onder ander Richard Murray en Mario Mola. Dat inspireerde onze jonge landgenoot blijkbaar tot een topnummer, want met 14’48 op de vijf kilometer snelde hij naar de elfde looptijd en een 21ste plaats overall. De winst was voor Alistair Brownlee voor  de verrassend sterke Spanjaard Fernando Alarda en Vincent Luis.

Gwen Jorgensen Londen

Bij de dames kwam Gwen Jorgensen als tweede uit het water en dan wist de rest hoe laat het was. De Amerikaanse snelde onbedreigd naar haar tiende WTS-zege op rij. Met Katie Zaferes en Sara True zorgde de USA overigens voor een tweede podium sweep dit seizoen. Claire Michel en Katrien Verstuyft hadden zich goed voorin genesteld in het grote peloton en begonnen in tiende en elfde positie aan het lopen. Daarin werd het een spel van seconden waarbij de Belgische dames het goed deden. Onze twee toppers moeten het normaal meer hebben van een langer loopnummer maar snelden toch samen naar plaatsen 17 en 18 op minder dan twintig seconden van de top-10. Sofie Hooghe werd 55ste.

Uitslag WTS Londen Mannen

Uitslag WTS Londen Vrouwen

Foto's: ITU/Janos M. Schmidt