Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Puzzel valt op zijn plaats voor Brems in Sint-Laureins
Nieuws

Puzzel valt op zijn plaats voor Brems in Sint-Laureins

Willem Brems podium Boerekreek

De 29ste editie van de Boerekreektriatlon in Sint-Laureins betekende vooral revanche nemen voor Leuven voor de mannen vooraan. Willem Brems kreeg het een week geleden in de halve triatlon zwaar in de laatste 6 kilometer, maar in Sint-Laureins vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats voor de kopman van SMO-Specialized. Die kreeg in eerste instantie ploegmaat en plaatselijk favoriet Michael Dewilde achter zich aan, maar het was Hannes Vandermoere die ook op klinkende wijze revanche nam voor de pech die hij in Leuven opliep.

Bij de vrouwen zagen we een sterke Mieke Suys die in haar tweede triatloncarrière een enigszins verrassende overwinning pakte. Mieke zette een stevige zwemproef neer in de Boerekreek waar ze na 1000 meter zwemmen een mooie voorsprong had op specialiste Deborah Van Gossum en titelverdedigster Joke Coysman. Madam 19 nam in de 40 km fietsen het voortouw maar slaagde er niet in om Mieke Suys op meer dan een minuut te zetten. Inge Vancauwenberghe volgde in derde positie. Vanaf het begin van het lopen was het duidelijk dat de trainingsachterstand van de net van een kuitblessure herstelde Coysman haar parten zou spelen. Suys kwam zienderogen dichterbij en snelde in de laatste kilometer voorbij een gelaten Joke Coysman.

Mieke Suys Joke Coysman Inge Vancauwenberghe Sint-Laureins podium

“Ik wist dat mijn trainingsachterstand vandaag te groot zou zijn om echt voluit voor de zege te gaan”, vertelde ze na afloop. “Van het zwemmen en het fietsen mag ik nog een beetje tevreden zijn, al reed Mieke ook sterk. In het lopen ging het een stuk moeilijker en volgens mij zag het er ook een beetje hoekig uit. Dus er is nog werk aan de winkel, maar ik ben niettemin blij met dit resultaat”, aldus Madam 19. Die werd tweede achter een sterke Mieke Suys. Inge Vancauwenberghe vierde haar definitieve comeback met een mooie derde plaats, voor thuisatlete Kathleen Meire en Charlotte Vandevelde.

Willem Brems had een nagenoeg perfecte wedstrijd en liep voor het tweede jaar op rij vlot naar de zege in de thuisbasis van zijn club SMO-Specialized. “Ik ben vooral blij dat het lopen nog eens prima verliep, zeker na de ontgoocheling vorige week in Leuven. De wedstrijd verliep ook goed voor mij, al was ik verre van zeker met die sterke fietsproef van ploegmaat Michael Dewilde. Ook op de rest van het veld had ik een mooie voorsprong al had ik wel wat schrik van een paar snelle lopers. Ik had wel het voordeel dat ik voluit kon gaan aangezien ik morgen (zondag – red) niet aan de start kan komen van het BK in l’Eau d’Heure. Ik supporter wel vanop afstand (Willem heeft een schoolfeest waar hij als leraar niet onderuitkan) en hoop dat de kampioen straks bij SMO-Specialized zit”, aldus de atleet uit Herselt.

In de slotronde van de 10 km lopen leek Michael Dewilde nog eens voor de verrassing te zorgen, maar de 29ste Boerekreektriatlon was 500 meter te lang voor de plaatselijke favoriet. Hannes Vandermoere was al langer opgerukt naar de tweede plaats maar in extremis kwam ook PJ Penne nog voorbij Dewilde. Die werd nog vierde, terwijl Mathias Laureys knap vijfde werd als derde Oilservice-LTTL atleet in de top-5. Joeri Ameye zette de goede lijn van de laatste weken door en werd 6de, voor Bram Laevens en Kasper Lagae. Pechvogel van dienst was deze keer Hannes Bonami die sterk begon, maar door een defecte ketting uit de wedstrijd verdween.

Bruce Van De Moortele startte als niet-gelicentieerde atleet in de derde en laatste startwave en won ook overtuigend zijn wave. Dat was meteen goed voor de tiende plaats overall. En hij won op die manier ook het clubkampioenschap van Mr. T. De club uit Gent mocht bij de dames Lien Schalenbourg (met de achtste plaats overall) tot clubkampioene kronen. Ook Los 3amigos hielden hun clubkampioenschap in Sint-Laureins. De Bruggelingen zorgden voor een pak sfeer met 20 mannen en 10 vrouwen aan de start én aan de finish. Hannah Verhaeghe werd met een 15de plaats clubkampioene. Tom Vanwelsenaere pakte de titel bij de mannen.

En Dieter Ysenbrandt (2u23’46) en Joke Vandenbuerie (16de in 2u20’18) toonden hun goede basisconditie die ze samen met ons op 3athlon.be stage opdeden eerder dit jaar in Mallorca en krijgen bij deze een mooie en verdiende vermelding… 🙂

Uitslagen 29ste Boerekreektriatlon Sint-Laureins

Foto's: Johan Tack

boerekreektriatlon2015

WedstrijdidKijker