Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
3quest: Inge Van den Broeck
3quest

3quest: Inge Van den Broeck

Inge Van den Broeck SOlid wissel

Mijn familie achterlaten en de Belgische bakkers was het zwaarste. Telkens ik België bezoek, eet ik daar elke dag rijsttaartjes

1. We zien  je plots weer in het triathlonwereldje. Waar heb je al die tijd gezeten?

Na de Ironman van Hawaii in 2006 kreeg ik meer en meer de smaak van het wielrennen te pakken. AA-Drink gaf mij de kans om twee jaar de mooiste rondes van het vrouwenwielrennen te rijden, o.a.  Thuringen, Giro Donna, Bira, Trentino,…

Ik leerde mijn man kennen, Jurgen Van Goolen. Wij verhuisden naar Spanje. Terwijl hij in betere omstandigheden kon trainen,vond ik de uitdaging in de Spaanse taal om me zo meer en meer in te burgeren. Sportief ben ik steeds gebleven, dat kan ook moeilijk anders in deze omgeving. Ik werd twee jaar geleden mama van Andreas. Tijdens het aftrainen van het overtollige babyvet kreeg ik de smaak terug te pakken. 

Sofie Goos die vaak bij ons komt trainen, gaf mij een enorme boost om terug deel te nemen aan wedstrijden. Het geeft me een fijn gevoel om toch nog op enige manier met België verbonden te zijn. Daarom koos ik ook voor de Solid-ploeg van Koen De Weerdt en Peter Croes.

Inge Van den Broeck Solid lopen

2. Jij bent nu getrouwd met Jurgen Van Goolen en verhuisde mee naar Spanje. Was het moeilijk om België achter te laten?

Ik hou van uitdagingen. Mijn familie achterlaten en de Belgische bakkers was het zwaarste. Door de vele bezoekjes van familie is de quality-time veel intenser geworden dan voorheen. Telkens ik België bezoek, eet ik daar elke dag rijsttaartjes. Door de mooie omgeving, de vakantiesfeer, het voortreffelijke klimaat was het aanpassen in Spanje dan ook niet moeilijk en wonen we hier ondertussen al zes jaar. We hebben de kans gegrepen de organisatie fietsvakanties Vuelta Turistica over te nemen waardoor we nog verdere toekomstplannen hebben. Volgend seizoen zullen we ook onder meer triathlonstages organiseren. Uiteraard iedereen welkom!!

Inge Van den Broeck podium

3. Wat is nu eigenlijk je echte bijnaam, baby blue of baby blue eyes? Ben je het nooit beu geraakt en krijg je het nu nog te horen?

Laat de baby maar weg en zeg maar gewoon blue of Inge.  Helaas, het is geen spannend verhaal. Mijn eerste fiets moest absoluut babyblauw zijn en lightning ice white hoorde daar bij. Vrienden gaven mij zo de bijnaam babyblue. Het heeft mij nooit gestoord. Blauw is immers mijn lievelingskleur nog steeds.

Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3quest?

Aangezien mijn streekgenote ook aan een comeback begonnen is, en met succes, wil ik graag drie vragen voorschotelen aan Kathleen Sterckx.

1. Je hebt al een paar mooie resultaten neergezet. Hoe valt de comeback mee en waarom ben je precies opnieuw met triatlon herbegonnen?

2. Vind je dat er veel veranderd is in de sport tegenover vroeger en wat vind je het grootste verschil tegenwoordig?

3. Hoe is het om naast je de Directeur Topsport van de VTDL (Reinout Vanschuylenbergh, haar partner – red) te hebben staan? Word je nooit lastig gevallen met verhalen over “den bond” of klachten over selecties enzo?