Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens en Katrien Verstuyft pakken titels
Nieuws

Jelle Geens en Katrien Verstuyft pakken titels

Leau dHeure BK

Jelle Geens heeft zondag in l’Eau d’Heure zijn allereerste titel op de kwartafstand veroverd. De kopman van SMO-Specialized klopte in de loopfinale Pieter Heemeryck en een sterke Jonathan Wayaffe. Bij de vrouwen was het goud al voor de vierde keer voor Katrien Verstuyft. Ze komt daarmee op de kwartafstand op gelijke hoogte met Mieke Suys en Jeannine De Ruysscher. Alleen Kathleen Smet doet nog beter met 7 kampioenstitels op de kwart.

Verstuyft domineerde samen met Charlotte Deldaele de hele wedstrijd. Deldaele, een paar weken geleden nog winnares van de T3 Series in Doornik, kwam alweer als eerste uit het water, samen met Frone Wouters. Verstuyft volgde op korte afstand en fietste het gat al snel dicht. Wouters, vriendin van Pieter Heemeryck, viel terug in een achtervolgend groepje met Sara Van de Vel, Heleen Adams, Heidi Veramme en de jonge Sofie Rubbrecht. Daartussen bleef Christine Verdonck constant op ongeveer een minuut van het kopduo.

In het lopen rekende Verstuyft meteen af met Deldaele. “Ik had nochtans geen superdag vandaag”, vertelde Katrien na afloop. “Ik denk dat ik mijn beste pijlen vorige week al verschoten had op de WTS in Londen. Gelukkig kon ik in het lopen toch het verschil maken. Voor mij volgt nu een hoogtestage en daarna bereid ik me verder voor op het EK in Geneve”, aldus de nu viervoudige kampioene die eerder in 2009, 2012 en 2013 het goud won. Deldaele werd knap tweede, al was het vat in de laatste rechte lijn helemaal leeg. Christine Verdonck sneuvelde maar nipt op de derde plaats.

IMG_20150607_145612

Bij de mannen hadden vier koplopers met sterkste zwemmers Peter Denteneer, Thomas Jurgens, Stef Verachten en de heroptredende Christophe De Keyser (die al van te voren had besloten nog niet te starten met lopen en na het fietsen uitstapte) een kleine voorsprong op de grote groep der favorieten. Die vormden op het heuvelachtige parcours een grote kopgroep van ruim twintig atleten. Alleen Maxime Verstraete slaagde er nog in van weg te komen en ondanks aanvalspogingen van onder andere Tom Suetens en Jelle Geens zelf, kwam een grote groep in de wisselzone. Niet in de groep: Pierre Balty. Eén van de grote favorieten viel uit met een geblokkeerde ketting.

IMG_20150607_133712

Verstraete was er al snel aan voor de moeite. Het was Pieter Heemeryck die even blufpoker speelde en als koploper snel aan het lopen was, maar Snelle Jelle kreeg hem nog voor halfweg te pakken. Geens bouwde een voorsprong van 17 seconden uit op de uittredende kampioen terwijl Jonathan Wayaffe de Oilservice atleet bleef opjagen op slechts 7 seconden. En dus kregen we nog een spannende slotronde, waarin de posities niet meer wisselden.

Jelle Geens pakte zo zijn eerste Belgische titel bij de elites. “Misschien wel tegen de verwachtingen in”, zei Jelle ons. “Want ik en veel anderen hadden toch een grotere selectie verwacht in het fietsen. Zelf heb ik inderdaad nog even een aanval geprobeerd omdat ik door mijn lage gewicht redelijk sterk ben in het klimmen. Maar ik merkte dat het niet lukte om weg te komen. Pieter startte snel in het lopen, maar toen ik hem passeerde, had ik de indruk dat het wel zou lukken. Zeker was ik pas in de laatste rechte lijn. Ik was blij met de voorsprong zodat ik volop de tijd had om te genieten van deze Belgische titel”, aldus Jelle. Ook hij trekt richting EK in Geneve en bereidt zich daarna voor op de Olympische testwedstrijd in Rio.

Voorlopige uitslagen BK Triatlon 2015 (nog niet volledig en dus verre van correct!)