Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Xenia Luxem vijfde in Rapperswil, geen verrassingen in Kraichgau
Nieuws

Xenia Luxem vijfde in Rapperswil, geen verrassingen in Kraichgau

Xenia Luxem Rapperswil

Met de 70.3 Ironmans van Rapperswil en Kraichgau was er keuze te over dit weekend voor de liefhebbers van het lange werk. Vooral naar Kraichgau werd uitgekeken door de insiders aangezien Sebastian Kienle er aan de slag ging. Kienle kwam, zag en overwon en deed dat met verve. De Belgische profs speelden geen rol van betekenis. Stenn Goetstouwers leek op weg naar een top-10 plaats maar na een moeizame halve marathon werd hij 19de overall en 12de prof, met een handvol seconden voor Wouter Monchy.

Raphael Amato Rapperswil

Onze age groupers lieten wel van zich spreken. Raphael Amato en Pieter Vanhee finishten vlak bij elkaar als 6de en 8ste in hun respectieve age groups. Amato verzilverde op die manier zijn kwalificatie voor het WK 70.3 in Zell-am-See en was daar uitermate tevreden mee. En bij de H40 was er een knappe prestatie van Steven Scherpereel, die derde werd.

In Rapperswil stonden geen Belgische profs aan de start, maar daar was het bij de vrouwen niettemin uitkijken naar het 70.3 debuut van Xenia Luxem. Hoewel ze ruim 9 minuten verloor op topper Daniela Ryf in het zwemmen, kwam ze op de fiets vlot terug. In de halve marathon had ze een snel tempo te pakken maar moest ze in de laatste vier kilometer toch wat gas terugnemen. In een tijd van 4u37’11 werd ze verrassend vijfde vrouw overall en tweede in haar age group. Daniela Ryf domineerde de hele wedstrijd en won met een straat voorsprong in 4u08’43 voor Sonja Tajsich (4u26’49) en Kristin Möller (4u31’21). Bij de mannen won Ruedi Wild.

Gyde Van den Buverie Troyes

In Frankrijk was er de lange afstandstriatlon van Troyes. Daar werden Sam Gydé en Hans Van den Buverie knap tiende en elfde in de Triathlon des Lacs de l’Aube. Damien Favre-Felix won er. Guillaume Gillodts, die in ons land af en toe uitkomt voor TRIGT, werd knap derde. Bij de dames won de Francaise Julie Le Colleter met een straat voorsprong op onze landgenotes Stephanie Louppe en Celine Bastien.

Uitslag Troyes, Triathlon des Lacs de l’Aube