Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Adam en Van Houtem heersers van de Haussire
Nieuws

Adam en Van Houtem heersers van de Haussire

Timo Van Houtem La Roche

Drie jaar geleden was Timothy Van Houtem nog dé grote verrassing in La Roche door in de eerste 111 te winnen van topfavoriet Axel Zeebroek. Zondag pakte hij er zijn tweede zege in de niet alledaagse formule van 1 km zwemmen, 100 km fietsen en 10 km lopen. Dit keer nam Timo het op tegen onder andere Tim Brydenbach, Seppe Odeyn, Yeray Luxem en Bert Jammaer, terwijl ook de Nederlanders Bob Martens en Chris Brands tot de favorieten werden gerekend. Bij de dames kregen we een 3-peat van Stefanie Adam. Zij kroonde zich tot koningin van de Haussire en verpulverde de tegenstand.

Stefanie Adam La Roche

Stefanie Adam lag meteen in pole position na het zwemmen en reed per ronde, met telkens de zware beklimmingen van de Haussire en de Samrée, drie minuten verder weg van Marjolein Truyers. En dus was de overwinning meer dan terecht voor het derde jaar op rij voor Stefanie Adam. Ze won met meer dan 12 minuten voorsprong op Deluplast-Alphawoolf atlete Marjolein Truyers. Inge Roelandt zette haar goede vorm nogmaals in de verf met een 12de podiumplaats op rij in evenveel wedstrijden. De winnares van Bredene werd knap derde, voor onder andere Inge Van den Broeck.

Bij de mannen kwam David De Grooff na 1000 meter zwemmen als eerste uit het water. In zijn spoor volgde Bert Jammaer, die maar een twintigtal seconden moest toegeven. Aanvankelijk nam Yeray Luxem de leiding over, maar toen Timothy Van Houtem na een zeer goed zwemnummer al vroeg kwam aansluiten, kregen de anderen vooraan het nakijken. 

“Ongelofelijk hoe snel Timo ons voorbij kwam gevlogen,” vertelde Bert Jammaer. “Hij is een terechte winnaar vandaag. Zelf had ik nog eens zin in deze wedstrijd, maar ik vreesde vooraf al dat Lanzarote nog in de benen zou zitten. Eigenlijk was ik van plan om op mijn eigen tempo te fietsen, maar ze gingen zo hard vooraan dat ik niet aan de verleiding kon weerstaan en het tempo ook verhoogde,” lachte Bert. Hij moest de tol van zijn inspanningen cash betalen en stapte vroegtijdig uit.

Nicolas Auverdin La Roche

Ondertussen had (ex-)wielrenner Sven Van Luyck, die vorig jaar in trio meedeed en toen ook dankzij een pittig fietsnummer zijn trio naar de zege voerde, de achtervolging op Timothy Van Houtem ingezet. Aanvankelijk volgden Tim Brydenbach, David De Grooff en Yeray Luxem in zijn spoor, maar Sven schudde de rest van zich af.

In de slotronde kwam Seppe Odeyn nog aansluiten bij de achtervolgers en samen met Tim Brydenbach dook hij als derde de wisselzone binnen. Van Luyck beet nog van zich af maar strandde naast het podium toen eerst Seppe Odeyn naar een mooie tweede plaats snelde en Brydenbach de derde podiumplek innam. Dat gebeurde allemaal op ruime afstand van de indrukwekkende winnaar Timo Van Houtem. Van Luyck werd vierde, Nicolas Auverdin was zeer tevreden met de vijfde plaats en David De Grooff kwam helemaal leeggestreden als zesde binnen. Jaryd De Mooij streed heel de dag mee met de toppers en werd beloond met de zevende plaats vlak voor de Nederlandse lange afstandsspecialist Chris Brands die een prestigestrijd won tegen Yeray Luxem voor de achtste plaats. Tom Van De Keere vervolledigde de top-10.

Christine Verdonck La Roche

Op de zogeheten sprintafstand had Wouter Vander Mast toch nog 1u43 nodig. Hij leek in de battle of the sexes vooral te kunnen gaan genieten van een intieme strijd met Christine Verdonck, maar Wouter moest uiteindelijk nog zwaar aan de slag om de jonge Neal Van Vaerenbergh van SP&O Mechelen af te houden. Verdonck, 11 minuten voor de mannen gestart, werd derde overall. Daan Pex vervolledigde het mannenpodium. Bij de dames werd Leen Vanden Daelen tweede voor Trinity-atlete Anne Cazaerck.

Organisator Wim De Docker bevestigde na afloop dat het de laatste keer was dat de 111 van La Roche in Berismenil plaatsvond en dat de 111 volgend jaar naar het centrum van La Roche trekt, met aankomst op de markt.

Uitslag 111 La Roche