Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgen verleggen grenzen in Terheijden
Nieuws

Belgen verleggen grenzen in Terheijden

Lore Vanclooster Terheijden

Het leek wel of de Belgische grens een paar kilometer werd opgeschoven dit weekend want in de triatlons van Terheijden waren onze landgenoten zeer goed vertegenwoordigd, ook op de podia van de sprint, kwart en halve afstand. Vooral op het hoofdnummer, de halve, kregen we een verrassing van formaat. Lore Vanclooster pakte er immers haar allereerste triatlonzege. Ook Barry Schrooyen, Silke Baumer en Joery Wouters staken de grens opniew over met een mooie overwinning op zak.

Bijna viel ook de halve afstand bij de mannen te prooi aan de Belgen. Rob Musters, van start tot finish aan de leiding, zag Kevin Maggen nog sterk terugkomen in de halve marathon. Onze landgenoot van het Alphawoolf-Deluplast team strandde uiteindelijk op 43 seconden van winnaar Musters. Naast Kevin plaatsten nog zes landgenoten zich in de top-10 met van plaats 5 tot en met 10: Davy Vos, Johan Coulon, Dominic De Caluwé (de coach kan het zelf dus ook nog) :-), Julien Deneyer, Stijn Geuens en Jan Meysmans.

Bij de vrouwen ging Lore Vanclooster vanaf de start in de aanval. De atlete van TDL-Verbinnen Sport  heeft nog maar zeer recent de stap naar de langere afstand gezet en dat ligt haar wel. Op de fiets en in het lopen kwamen Marloes Koedam en Annelies Van der Zwart niet meer terug op de Leuvense. Lore pakte zo een verrassende en des te meer indrukwekkende overwinning. Bijna werd het een compleet feestje voor TDL maar Stefanie Lefevre kwam ruim anderhalve minuut te kort voor het podium. Zij werd vierde. Elly Verhoeven pakte de vijfde plaats.

Silke Baumer en Barry Schrooyen wonnen de kwartafstand. Bart had meer dan drie minuten voorsprong op eerste achtervolger Kevin Sleegers. Met Jelle Clijsters op 3 stond er nog een tweede Belg op het podium. Silke Baumer had in het fietsen al een comfortabele voorsprong uitgebouwd op Jeanet van den Berg en stond die in het lopen niet meer af. Op de sprintafstand ging Joery Wouters vanaf het zwemmen aan de leiding om die niet meer af te staan. De Lommelaar haalde het vlot in 55’16 en had een straat voorsprong op Leon Van Poelwijk. Bij de dames won Loena Bank voor de Lommelse Jessy Wouters.

Uitslag 1/2 Triatlon Terheijden

Uitslag 1/4 Triatlon Terheijden

Uitslag 1/8 Triatlon Terheijden