Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Peter Denteneer 30ste op Europese Spelen
Nieuws

Peter Denteneer 30ste op Europese Spelen

Triatlon-mannen.01_24_07_09.Still002

Peter Denteneer (24) is vandaag als dertigste geëindigd op de Europese Spelen in Bakoe. Hij kwam met een grote groep uit het water, liet zich tijdens het fietsen rustig meedrijven, maar zakte in het afsluitende lopen wat terug. De titel was voor de Brit Gordon Benson die het uitstekende tactische werk van de Britten afrondde.

Na de vrouwen gisteren was het vandaag de beurt aan de mannen voor hun triatlonwedstrijd op de Europese Spelen in Bakoe. 58 triatleten stonden zenuwachtig te schuifelen om de Kaspische Zee in te duiken. In tegenstelling tot bij de dames zouden de heren niet tegen een strakke tegenwind moeten opboksen. Die was namelijk helemaal gaan liggen. De loden hitte was wel opnieuw van de partij. De temperaturen in Azerbeidzjan stegen opnieuw richting dertig graden.

Het was zoals verwacht de Slovaak Richard Varga die tijdens het zwemmen de kop nam. Hij kreeg de Russische broers Poljanski, de Spanjaard Godoy en de Brit Bishop in zijn zog mee. Zij kwamen als eersten uit het water en begonnen het fietsen met een voorsprong van iets minder dan een minuut. Onze landgenoot Peter Denteneer kon in het zwemonderdeel standhouden en zou zich in het fietsonderdeel rustig laten meedrijven met een achtervolgende groep van 27 triatleten.

De vijf leiders draaiden uitstekend rond, maar werden iets na halverwege toch door de rest van het pak opgeslokt. Dat was het sein voor Thomas Bishop om in de aanval te trekken. Hij sloeg meteen een mooie kloof. Bij de achtervolgers voelden de Britten Graves en Benson zich blijkbaar sterker dan de rest, plaatsten in de laatste fietsronde een stevige versnelling en reden naar Bishop toe. Ze kregen onder andere Varga, Salvisberg en Schomburg mee.

Philip Graves zette zich bij de aansluiting op kop, schakelde een tandje bij en offerde zich volledig op voor zijn Britse ploegmakkers. In de achtervolgende groep liep de samenwerking volledig spaak, waardoor de negen leiders met een voorsprong van meer dan anderhalve minuut aan het afsluitende lopen begonnen. Peter Denteneer wisselde als snelste van de achtervolgers en begon uitstekend gepositioneerd aan de laatste tien kilometer.

Voorin nam Gordon Benson resoluut de kop, duldde nog even het gezelschap van Salvisberg en Schomburg, maar liep op zes kilometer van de streep definitief van iedereen weg. In de achtergrond rukte de Portugees João Silva, gepiloteerd door zijn makker Perreira, ondertussen serieus op. Hij haalde de ene na de andere triatleet in en kreeg in de slotkilometer Benson in zicht. De jonge Brit liet zich niet meer verrassen en snelde op zijn 21ste naar de mooiste overwinning uit zijn prille carrière. Daarmee verzekerde hij Groot-Brittannië van een extra startplek voor de Olympische Spelen in Rio.

Silva kwam tien seconden te kort voor het goud en moest tevreden zijn met de tweede plaats. Azerbeidzjaan Rostyslav Pevtsov verraste vriend en vijand door voor eigen publiek het brons te pakken. Topfavoriet Fernando Alarza kwam door maagproblemen niet in het stuk voor. De Spanjaard viel voor het eerst dit seizoen uit de top 10. Peter Denteneer had tijdens het lopen enorm veel last van de warmte en zakte na een degelijke wedstrijd terug naar de 30ste plaats.