Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Vandermoere en Devos winnen in Beernem: volledig verslag
Nieuws

Vandermoere en Devos winnen in Beernem: volledig verslag

Caroline Devos Beernem

In Leuven had hij pech en vorige week stootte hij in Sint-Laureins op een superieure Willem Brems, maar in eigen Beernem was het dan toch raak voor Hannes Vandermoere. Die ging er stevig tegenaan in de 40 km fietsen en zag in het lopen niemand meer terugkomen. Voor de derde keer in vier edities ging de winst in de Kallemoeietriatlon naar de LTTL-Oilservice atleet. En bij de vrouwen was er een tweede seizoenszege voor Caroline Devos.

De start in Beernem werd met tien minuten uitgesteld omdat een vrachtschip niet van wijken wilde en absoluut de boel in de war wilde sturen én de vrouwen in het water de stuipen op het lijf jagen. Een paar minuten later had iedereen vrije baan en konden de startwaves op gang geschoten worden.

Sam Govaert kwam bij de mannen als eerste uit het water in Beernem, vlak voor Hannes Vandermoere. Die wisselde sneller en ging er meteen alleen vandoor op de fiets. Govaert voelde de hete adem van een pak achtervolgers in zijn nek, maar slaagde er toch in om buiten schot te blijven en als tweede te gaan wisselen. In de loopproef overleefde hij de 10 km en zo snelde hij achter de ongenaakbare Hannes Vandermoere naar een allereerste zilveren medaille.

“Ik ben dan ook super tevreden,” vertelde Sam ons. “De zwemproef verliep schitterend, maar in de wisselzone was ik wat te traag en daar vloog Hannes door. Hij had direct wat seconden voorsprong en dat kreeg ik niet dicht zonder zwaar in het rood te gaan. Ik heb dus verstandig gekozen voor mijn eigen tempo. Na de fietsproef kwam ik als tweede binnen op 50 seconden van Hannes. En het lopen is nog mijn werkpunt, dus dan was het vechten tot aan de meet. Ik kon Hannes niet meer bedreigen, maar ik vocht vooral voor mijn tweede plaats. Ik was dan ook dolgelukkig met mijn eerste podium”, aldus de nieuwbakken triatleet.
In de achtervolging leek het er lange tijd op dat Hannes Bonami de laatste podiumtrede zou bezetten. De Oilservice-atleet ging samen met Niki Devoldere in de tegenaanval, maar in de 10 km lopen, werden ze nog gepasseerd door het Brugs treintje van het McCann Tri Team: Mike Bogaert en de jonge Jonas Delrue. Mike liet het brons aan het opkomende Brugs talent die blij was met de derde plaats.
Podium Beernem
“Na een paar weken met een slap gevoel in wedstrijden had ik op training het goede gevoel volledig teruggevonden”, legt Jonas ons uit. “Ik stond dus met goede hoop aan de start. De zwemstart ging heel vlot, ik zat wel volledig alleen dus in de voeten liggen, was spijtig genoeg niet mogelijk. Ik had goed gedoseerd en kwam redelijk fris als 4de uit het water net na Dieter Uyttersprot. In de wisselzone zag ik dat mijn ploegmaat Mike er een supergoede zwemproef opzitten had want hij volgde op 20 seconden. Eenmaal op de fiets vond ik onmiddellijk de kracht die de laatste weken ontbrak. Ik kon mooi afstand houden op mijn achtervolgers Mike Bogaert en Hannes Bonami.
Echter op het einde van de 2de ronde werden deze opgepikt door Niki Devoldere, die als een gek tekeer ging. Ze kwamen snel bij mij aansluiten en samen met Mike moest ik zelf een klein gaatje laten op Niki en Hannes. In het lopen konden Mike en ik ons dan weer volledig laten gaan. We maakten snel plaatsen goed en konden Dieter Uyttersprot, Niki Devoldere en in de laatste ronde Bonami inhalen. Hoewel Mike, zeker in de laatste ronde, de sterkste leek van ons twee liet hij me in de laatste 100 meter voor gaan. Het podium cadeau gekregen na een periode waarin ik maar niet op niveau raakte. Super tevreden!” aldus een lachende Jonas Delrue.
Opvallend was de 7de plaats overall van Tycho Van Gerwen, de lange afstandsatleet die tegenwoordig Marine-officier is. Net zoals Olivier De Bruyne startte hij in de age group wave. Olivier snelde naar een tiende tijd overall.

Bij de dames haalde Sporty Fox het in een spannende strijd van Evelyn Daneels. Die was tevreden met het zilver: “Zalige wedstrijd in Beernem, mogen zwemmen in open water, knallen op de fiets en afsluiten met een (vermoeiend) bosloopje! Deze tweede plaats overall in de Kallemoeietriatlon is mooi meegenomen maar het genieten was de mooiste prijs”, liet ze weten. Caroline Devos kwam iets meer dan een halve minuut voor Evelyn uit het water, maar de kopdame van de Oudenaardse Ratjes kwam op de fiets sterk opzetten. In het lopen moest ze zich gewonnen geven tegen de snellere Sporty Fox. Delphine Vandevenne werd derde.

Uitslag Kallemoeietriatlon Beernem