Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Erwin Vanderplancke 10de met Versailles in Franse GP Valence
Multisports

Erwin Vanderplancke 10de met Versailles in Franse GP Valence

Erwin Vanderplancke Valence

Vorig jaar keek Erwin Vanderplancke als junior langs de kant met grote ogen naar de internationale toppers op het EK in Kitzbuhel. Een jaar later mocht hij als eerstejaarsbelofte in Valence meestrijden tussen absolute wereldsterren als Alistair Brownlee en Mario Mola. In Valence maakte Erwin op de 1ste Franse GP deel uit van het team van Versailles dat in de relay-format een 11de plaats wegkaapte. De winst ging niet toevallig naar Sartrouville waarvoor Brownlee de snelste tijd van de dag neerzette (26’25) over het superkorte parcours. Met David Hauss en Mario Mola die als vierde en vijfde atleet Brownlee aflosten, stormden de favorieten naar de zege in 1u25’38.

Sainte Genevieve, met onder andere Cameron Good en Vincent Luis, werden tweede in 1u27’17 en bleven daarmee een handvol seconden voor Poissy, met onder andere Declan Wilson, Dorian Coninx en Aurelien Raphael. Vanderplancke, vorige week nog één van de uitblinkers op het BK in l’Eau d’Heure, had 29’38 nodig, maar bracht zijn ploeg als slotatleet wel naar een mooie 10de plaats.

Francois Reding Wanze

Iets dichterbij huis was er een heus duursportfestival in Bas-Oha, bij Wanze. De 555 was er het hoofdnummer, een triatlon over 500 meter zwemmen, 50 km fietsen en 5 km lopen. De Belgische Luxemburger Francois Reding was daarin het sterkst. HIj won in 1u49’03 voor Jerome Lafourte, die dit seizoen aan een echte doorbraak bezig is. Jerome Giaux was heel sterk op de fiets maar zag TTI-atleet Tom Vandenbussche wel erg dichtbij komen in het lopen. Uiteindelijk pakte Giaux toch de derde plaats en viel Vandenbussche net naast het podium. Onze jeugdige international Noah Servais toonde dat het langere werk hem ook ligt. Hij werd tiende. Valerie Leroy won bij de dames. Stephanie Cappelle werd tweede voor Kristel Imbo.

Naast de 555 stonden er ook een sprint en een Triathlon Vert op het programma. In deze Cross Triatlon won Mathieu Louis voor Julien Prion en Majid Cherkaoui. Specialist Joeri Deleebeeck finishte als vierde. In de Cross Duatlon ging de winst naar Alexandre Cellier. Die haalde het met ruime voorsprong op Tim Vijverman, Didier Vandenbosch en Steven Vijverman.

Foto: Indra Nelson