Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Primeur: Antwerpen krijgt toch weer een halve triatlon
Nieuws

Primeur: Antwerpen krijgt toch weer een halve triatlon

Schoten Triatlon Sportevents Trinity

De populariteit van de triatlonsport blijft groeien, net als de vraag naar meer lange afstandswedstrijden. In Antwerpen moesten ze het na het wegvallen van de halve triatlon van Brasschaat en het einde van de 70.3 Ironman Antwerpen alweer een tijdje doen zonder lange triatlon. Daar komt in 2016 verandering in en we zijn blij dat we met 3athlon.be de primeur mogen brengen: het centrum van Schoten wordt op zondag 12 juni het decor van de Halve Triatlon van Schoten. Het Noord-Antwerpse Triatlonteam Trinity neemt de organisatie op zich, samen met Sportevents, die dit jaar ook instaan voor het BK halve triatlon in Deinze op 23 augustus.

Na het wegvallen van de halve triathlons van Brasschaat en de 70.3 Antwerpen moesten de Antwerpenaren zich naar een andere provincie verplaatsen om deel te nemen aan een halve triathlon. In 2016 krijgt Antwerpen opnieuw een halve afstand ! Trinity Triatlon Team organiseert op zondag 12 juni 2016 in samenwerking met Sportevents voor het eerst een halve triathlon in Schoten. Na de halve van Deinze is dit de 2de lange afstandstriathlon van Sportevents in een grote stad en net als in Deinze gaat de Grote Markt van Schoten fungeren als wisselzone en aankomst.

Barry Schrooyen Leuven

Momenteel wordt er door Trinity in samenwerking met de gemeente Schoten volop gesleuteld aan het parcours. Van zodra er meer details bekend zijn, komt dit online op de website van Sportevents. Het is alvast een mooie gelegenheid voor de thuisatleten van Trinity om zich te tonen, zoals broer en zus Yeray en Xenia Luxem, Wouter Vander Mast, Christine Verdonck (bronzen medaillewinnares op het BK OD), David De Grooff en de winnaar van de halve triatlon van Leuven, Barry Schrooyen.