Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Breuk voor Jonathan Wayaffe en slipper van Claire Michel
Nieuws

Breuk voor Jonathan Wayaffe en slipper van Claire Michel

Jonathan Wayaffe BK Klim

Jonathan Wayaffe kreeg dinsdag slecht nieuws te verwerken. De jonge eerstejaars belofte van SP&O Mechelen werd vorige week nog schitterend derde overall op het BK kwart triatlon in l’Eau d’Heure. Na afloop klaagde hij over pijn die in de slotkilometer bij het lopen de kop opstak. Na verder onderzoek was de diagnose keihard: een beenbreuk maakt mogelijk een wel zeer vroeg einde aan zijn seizoen. JoJo zal sowieso al zes weken buiten strijd zijn en mist ondertussen een aantal belangrijke afspraken. Ook Claire Michel ligt opnieuw in de lappendmand.

JoJo’s coach Thomas Steurbaut was al blij dat het geen stressfractuur is. “De laatste kilometer van het BK voelde hij de pijn en nadien hebben we een scan laten maken. Hieruit bleek dat het inderdaad geen stressfractuur is maar een gewone breuk in de fibula. Maar het betekent wel dat hij alvast zes weken niet in actie mag komen. Daarna zien we wel, maar hij mist een groot deel van het seizoen, dat mogelijk zelfs helemaal ten einde is. Hopelijk kan hij het najaar nog meepikken, met vooral het BK Sprint dan als nieuwe hoofddoel. We blijven ervan overtuigd dat hij één van de mannen voor de toekomst is om in de voetsporen van Jelle Geens en Marten Van Riel te treden, jammer dat hij dat deze zomer niet kan laten zien,” aldus Thomas.

Jonathan Wayaffe BK lopen

Jonathan zelf is natuurlijk ontgoocheld. “Dit is inderdaad wel klote. Ik moet de breuk dus zijn opgelopen tijdens het looponderdeel op het BK, maar heb dan toch op adrenaline kunnen uitlopen blijkbaar. Eigenlijk heb ik niet zo veel pijn. Het lastigste is dat ik nu niets kan doen. Mijn examens zijn gedaan, de zomervakantie begint, met hopelijk vaak mooi weer, en ik kan dan niets doen… Dat komt wel hard aan, want echt niksen is niet aan mij besteed,” reageert de SP&O’er.

Ook zijn wedstrijdkalender wordt grondig verstoord. “Door de blessure mis ik ook wel een aantal wedstrijden. Burgas komend weekend (21/06) was een ETU sprint. Hier zou er eventueel wel een EK kwalificatie hebben ingezeten. De week erna (28/06) zou ik deelnemen in Dusseldorf voor mijn Duitse ploeg. De week hierna zou ik deelnemen aan de ETU kwart in Holten (04/07). En dan op 19/07 zou ik meedoen in de sprint ETU in Chateauroux (FRA). Tot daar ongeveer lag de planning vast. Nu is het nog moeilijk te voorspellen wanneer ik terug stilletjes aan zal kunnen beginnen trainen. Normaal is een breuk toch wel 6 weken. Welke wedstrijden ik dan nog eventueel ga meedoen, kan ik nu dan ook nog niet zeggen, maar waarschijnlijk wel de laatste T3 in Lille,” besluit JoJo.

Foto's: Katrien Decru

Claire Michel glijdt uit aan zwembad

Claire Michel krukken Baku

Vanuit Azerbeidzjan bereikte ons eveneens slecht nieuws. Claire Michel, dit weekend op de eerste Europese Spelen nog achtste in de triatlon, blesseerde zich opnieuw. “Ik ben ervan overtuigd dat er ergens iemand is die mijn geduld graag op de proef wil stellen. Ik dacht dat ik weer helemaal van mijn blessures af was, maar nu ben ik heel stom uitgegleden naast het zwembad en heb ik mijn al zo zwakke linkervoet opnieuw omgeslagen. Nooit gedacht dat ik dit seizoen zo veel met krukken zu rondlopen. Nu maar afwachten wat de scan zegt en hopen dat het niet te erg is”, vertelde Claire vanuit Baku. Haar eerstvolgende grote afspraak was het EK in Geneve. Het is nog niet duidelijk of die wedstrijd nog haalbaar is.