Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tribe dames in het spoor van Luc Van Lierde
Nieuws

Tribe dames in het spoor van Luc Van Lierde

Challenge DK tribe

Zeven maand geleden kocht Yolanda Witteveen op een veiling voor het goede doel het Cannondale frame van de Deense toptriatlete Michelle Vesterby en ze beloofde haar meteen naar Denemarken te komen voor de Challenge Denemarken, een race (half distance) van Hellund naar Billund. Tribe kent een groot aantal enthousiaste dames, dus al snel ontstond het Tribe ladies team voor Denemarken. Ze deden het allemaal uitstekend en keken met grote ogen naar de prestaties van winnares Michelle Vesterby én haar coach Luc Van Lierde, die samen met Macca en Hellriegel deelnam.
Challenge DK Tribe dames
Billund is vooral gekend  omwille van Legoland. De race zelf is met zijn lange rechte stukken in een glooiend landschap op maat gemaakt om één van de snellere halve triatlons te zijn in het Challenge circuit. Met een deelnemersveld gevuld met ronkende namen als Luc Van Lierde, Markus Fachbach, Michelle Vesterby en Mary Beth Ellis, beloofde het in ieder geval een boeiende wedstrijd te worden.
Challenge DK Tribe medaille
Om 8:15:02 werd de spanning gebroken en schoten de 5 dames in aktie. Nauwelijks 5u11’16 later was Kristel Polet de eerste die de finish bereikte. Ze werd 24ste bij de dames overall en dat leverde haar een zilveren medaille op in haar eigen Age Group (op minder dan 30 seconden van de eerste bij de F35). Ze was bovendien eerste Belgische bij de dames.
Yolanda Witteveen Challenge Denmark fiets Ulrik Torp Pedersen
Yolanda Witteveen was de tweede Tribe-dame die onder de 6 uur bleef. De Nederlandse zaakvoerster van Cannondale concept store en triatlonwinkel BAIK in Nossegem finishte als 9de bij de F45 in 5u51’04. Inge Deblieck kwam na 6u00’41 over de streep en niet zo ver achter haar volgde Cindy Bastiaensen. Clarina Mertens werd 8ste bij de F50 in een tijd van 6u30’04. Emmanuelle Verhaegen liep op karakter naar de 19de plaats bij de F45 in 7u51’55.
Michelle Vesterby Challenge DK Ulrik Torp Pedersen

Bij de mannen won Uplace-BMC atleet Dirk Bockel (LUX) in een tijd van 3u51’16 gevolgd door Thomas Strange (DEN, 3u52’12) en Markus Fachbach (GER, 3u52’45). Bij de dames won Michelle Vesterby (DEN) haar thuiswedstrijd in 4u19’32 en liet daarmee Mary Beth Ellis (USA, 4u22’15) en Catherine Jameson (GBR, 4u27’04) achter zich.

Luc Van Lierde Macca Hellriegel
Een opvallende deelnemer was Luc Van lierde, de coach van Vesterby. Hij vormde een legendarisch trio samen met Chris McCormack en Thomas Hellriegel. De die superhelden van de triatlonsport kwamen binnen op een vijfde plaats met een tijd van 4u10’46.
Foto's: Tribe/Ulrik Torp Pedersen