Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TBT: Bart Aernouts pakt eerste grote triatlonzege
Nieuws

TBT: Bart Aernouts pakt eerste grote triatlonzege

Bart Aernouts Sofie Goos Brugge 2009

Zaterdag 20 juni staat het podium van de triatlon van Brugge weer hoog op het verlanglijstje van een groot aantal toppers. Zes jaar geleden wonnen Sofie Goos en Bart Aernouts en daarom nemen we u in deze Throwback Thursday graag mee naar 2009. Toen betekende Brugge de definitieve doorbraak van Bart Aernouts in triatlon. De jonge Antwerpenaar gold als een toptalent in het fietsen en het lopen, wat hij in 2010 nog in de verf zou zetten met de wereldtitel duatlon op de korte afstand. Maar in 2009 had Bart de knop al omgedraaid en definitief de focus gelegd op triatlon, met als doel een mogelijke kwalificatie voor de Olympische Spelen in Londen 2012.

Zo ver kwam het nooit. De zwemachterstand op de korte afstand bleek te groot, ondanks hard labeur in de wintermaanden in het zwembad. In 2010 toonde Bart zich de beste in de 70.3 Ironman Antwerpen en het duurde niet lang voor Aernouts besefte dat er een grotere toekomst voor hem lag op de lange afstand. Een jaar later werd hij ingelijfd door het Uplace team en het vervolg kent u ondertussen.

Van 2009 tot en met 2012 was Bart onklopbaar in Brugge. Hij won er vier jaar op rij, maar die eerste zege van 2009 was misschien wel de indrukwekkendste. Naast hem op het podium stonden namelijk Luc Van Lierde en Frederik Van Lierde. Hij verloor toen slechts anderhalve minuut in het zwemmen op de Van Lierdes en Bart Colpaert, maar maakte dat verschil goed in het fietsen. In het lopen sloeg hij Luc en Fre met verstomming. Die verloren nog 1’14 en 1’24 op de toen nog Atriac-atleet.

Over Sofie Goos schreven we toen overigens ook dat ze eindelijk had leren zwemmen 🙂 Zij kwam voor het eerst met de kopgroep uit het water en begon dan aan een solo. Joke Coysman en Marjolein Truyers werden toen tweede en derde.

Uitslag Brugge 2009

Dit is wat we destijds schreven over Brugge:

Dubbelslag voor Atriac in Brugge