Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Burgas: Nuyes zilver, Belgen komen net te kort
Nieuws

Burgas: Nuyes zilver, Belgen komen net te kort

Nuyes 2de Burgas

In Burgas gingen 4 Belgische mannen op zoek naar een top-20 plaats. Die zou hen recht geven op mogelijke selectie voor het EK in Geneve. Christophe De Keyser en Erwin Vanderplancke leken in dat opzet te gaan slagen in deze sterkbezette Europabeker wedstrijd. Maar de twee Belgen kwamen in de slotfase in het lopen net een handvol seconden te kort. Ze vielen net buiten de top-20 maar lieten wel mooi dingen zien in het zwemmen.

In het eerste onderdeel verloren De Keyser en Vanderplancke minder dan tien seconden op de Russische leiders Turbayevskiy en Bryukhankov. Arthur Dejaegher verloor driekwart minuut en Pierre Balty volgde nog 20 seconden verderop. Zij kwamen terecht in een achtervolgende groep die tijdens de 20 km fietsen door de kopgroep, met Christophe en Erwin, op anderhalve minuut werden gereden.

In een spannend loopnummer werden er snelle tijden neergezet. Met 15’04 was Fransman Brice Daubord welgeteld drie seconden sneller dan de Oekraïner Martynenko en Turbayevskiy. Vanderplancke liep 16’28 op de 5 km en dat was precies 12 seconden te traag om de verhoopte top-20 plaats te pakken. De heroptredende Christophe De Keyser werd 23ste op 7 seconden van Erwin. Balty en De Jaegher werden 36ste en 37ste.

Door de examenperiode ontbrak een Belgische delegatie in de ETU Junior Cup in Burgas. Nederland vaardigde wel een ploeg af en pakte twee medailles bij de meisjes. Onze landgenote Kirsten Nuyes, die internationaal voor Oranje uitkomt, werd na een pittige wedstrijd knap tweede. De 185-Sportoase-Castelli atlete klopte haar landgenote Jeanine Kocken, die in België voor SMO-Specialized uitkomt. De winst was voor de Oostenrijkse Therese Feuersinger.

Uitslag ETU European Cup Burgas mannen

Uitslag Junior ETU Cup Burgas vrouwen