Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgisch succes in Frankrijk en Sardinië
Multisports

Belgisch succes in Frankrijk en Sardinië

Jim Thijs wint Sardinia

Veel Belgen gingen dit weekend in het buitenland aan de slag, en met succes want de Cross Triatlon van Cagliari, de kwarttriatlon van Halluin en de Cross Triatlon van Vieilles Forges vielen allemaal in Belgische handen. In Cagliari, de hoofdstad van het Italiaanse eiland Sardinië, heeft Jim Thijs zijn eerste triatlonzege van dit jaar geboekt. Rinus Holvoet was de sterkste in het regionale kampioenschap Nord-Pas-de-Calais in Halluin en op het uitdagende parcours aan les Lacs des Vieilles Forges was Joeri Deleebeeck oppermachtig.

Cagliari

Jim Thijs domineerde de wedstrijd van start tot aankomst en was zeer opgetogen na de race: “Het was mijn derde cross triatlon in drie weken tijd. Telkens prachtige wedstrijden, maar ik kreeg jammer genoeg met materiaalpech af te rekenen. In Cagliari verliep gelukkig alles zonder problemen waardoor ik het beste van mezelf kon geven.” De deelnemers kregen in Cagliari 1000m zwemmen, 20km mountainbiken en 8km lopen voorgeschoteld. Jimbo haalde het met ruime voorsprong van Curridori en Zucca.

1) Jim Thijs (BEL)               1u52’58
2) Gianni Curridori (ITA)  1u56’42
3) Carlo Zucca (ITA)           1u59’18

Rinus Holvoet Frankrijk

Halluin

Rinus Holvoet kwam na een goede zwemproef samen met Norbert Lamy en Manu Renard uit het water. Alleen Renard kon tijdens de 40 km fietsen het tempo van Rinus nog enigszins volgen, maar betaalde die inspanning cash tijdens het lopen. Holvoet haalde het vlot voor Renard en Julien Marcq. Bij de vrouwen stapte Sophie Drofiak als eerste uit het water, samen met Laurence De Jaeghere. Die bleek een maatje te groot op de fiets en stormde vlot naar de regionale titel. Drofiak werd knap tweede.

Voor Rinus Holvoet deed de winst in Halluin deugd. “Na mijn derde plaats in Wevelgem en deze overwinning in Halluin kan ik vol vertrouwen toeleven naar mijn hoofddoel: de Ironman van Nice volgende week,” aldus de TRIGT-atleet. Raphael Amato werd 7de en Jeroen Meul 9de.

Uitslagen Halluin

Joeri Deleebeeck Vieilles Forges

Vieilles Forges

In de Franse Ardennen stond vlakbij Charleville-Mezières de 28ste editie van de Lezard’en plaats. In de Cross Triatlon was Joeri Deleebeeck de snelste. Hij had ruim twee minuten voorsprong op thuisatleten Corentin Carlier en Romain Chambord. 3CT’er Frank Kiveryn werd 7de.

Uitslag Cross Triatlon Lezard’en