Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tim Brydenbach wint Stein in slotfase
Nieuws

Tim Brydenbach wint Stein in slotfase

Tim Brydenbach 111 La Roche

Tim Brydenbach heeft zondag de Ocean Lava Halve Triatlon van Stein, één van de grootste klassiekers van het Nederlandse triatlonseizoen, gewonnen. De Kempenaar leek aanvankelijk af te stevenen op zilver maar leider Martijn Dekker, die na het fietsen negen minuten voorsprong telde op de achtervolgers, kwam in de slotfase van de halve marathon de man met de hamer én Brydenbach tegen. De kopman van MDP-Trille kwam op 2 km van de finish bij de Nederlander en liet hem meteen ter plaatse.

Brydenbach, vorige week nog 3de op de 111 La Roche, won in 4u01’56 voor Youri Severin die in de laatste kilometer ook nog voorbij een stervende Dekker ging. Die wist alsnog een podiumplaats te versieren. Met de winst in Stein tankte Tim Brydenbach volop vertrouwen richting zijn grote hoofddoel van dit seizoen: de Ironman van Maastricht, in dezelfde streek als de Halve van Stein. De Belgische kampioen lange afstand schaart zich bovendien in een mooi rijtje met Belgische winnaars op het palmares in Nederlands Limburg. Onder andere Pieter Helin en Gerrit Schellens gingen Brydenbach voor.

Ramses Van Hoofstat werd knap negende in 4u17’28. Bijna vijf minuten later kwam Thomas Christiaens als 11de over de streep, daarmee definitief de bevestiging brengend van zijn talent dat hij eerder in Leuven en Sint-Laureins al demonstreerde. Dirk Dexters werd 14. Bart Thijs pakte de 16de plaats en de overwinning bij de Masters. Bart Heylen en Nik Meeus vielen net buiten de top-20. Zij werden 21ste en 22ste.

Bij de dames won debutante Sarissa De Vries voor zo goed als eigen volk. De atlete uit Maastricht pakte de overwinning in 4u30’28 en had een straat voorsprong. Pleuni Hooijman werd op meer dan acht minuten tweede en bronzen Heleen Zandstra moest zelfs 24 minuten toegeven op De Vries.

Uitslag Ocean Lava Halve Triatlon Stein

Foto: Tim in La Roche, RunningNieuws