Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Podia kleuren Belgisch in 70.3 Luxemburg
Nieuws

Podia kleuren Belgisch in 70.3 Luxemburg

Sofie Goos 3de Luxemburg

Zell-am-See mag zich opmaken voor een Belgische invasie in augustus. In de voorbije 70.3 Ironmans kwalificeerden zich al een pak landgenoten voor het WK 70.3 en zaterdag kwamen er daar in Luxemburg nog heel wat bij. Na het wegvallen van de 70.3 van Antwerpen geldt Luxemburg zowat als de nieuwe thuiswedstrijd voor de Belgen en dat vertaalde zich in Remich in een groot aantal podiumplaatsen. Sofie Goos zorgde voor de kers op de taart met een knappe derde plaats bij de profs.

Sofie kwam als derde uit het water samen met Alexandra Tondeur. La Goos fietste al snel weg van Alexandra The Great maar slaagde er niet meer in om dichterbij te komen op de Duitse atletes voor haar. Julia Gajer liep vlot naar de overwinning in 4u17’25 voor Natascha Schmitt. Ook de posities van de Belgische dames wisselden niet meer. Sofie werd derde in 4u24’46. Alex was in 4u32’52 vierde.

Charlotte Verhaegen oogstte eeuwige roem door als achtste uit het water te stappen (en vermeld te worden op de live verslaggeving). Tijdens het fietsen en het lopen zakte de Leuvense weg naar een 29ste plaats, maar met 5u12’39 werd ze nog vierde in de F18 categorie. De tweede plaats in die categorie was overigens voor Ilona Eversdijk. De Nederlandse die in ons land voor ETZ uitkomt, werd 9de overall. Veerle d’Haese pakte de 15de plaats, bleef onder de 5 uur en pakte de winst bij de F35.  Julie Debock werd zesde bij de F35. Danielle Deley behaalde in 5u19’09 zilver bij de F50 en Lydia Van beeck werd 5de bij de F55.

Goos was zeer tevreden met het resultaat: “De twee Duitse dames waren vandaag te sterk en dan moet ik tevreden zijn met deze derde plaats. Ik had de laatste weken niet zoveel vertrouwen in mijn loopbenen, maar de run ging goed. Alleen niet goed genoeg om de twee dames voor me nog te bedreigen. Voor de rest was het genieten in deze wedstrijd vlakbij huis. Onderweg werd ik voortgestuwd door familie en supporters. Mijn volgende afspraak wordt de 70.3 in Noorwegen over 2 weken en daarna volgen drie weken hoogtestage in Font Romeu om dan in rechte lijn richting Ironman Kopenhagen te gaan,” aldus Sofie.

Bij de mannen begonnen Pieter Heemeryck en Maxime Verstraete sterk aan de halve triatlon. Heemeryck kwam als eerste uit het water, deelde zijn fietsproef goed in en stapte als 9de van de fiets op geen al te grote achterstand van de grote achtervolgende groep. In het lopen ging de Oilservice-atleet nog zeer snel van start, maar tussen km 5 en km 8 stapte Pieter uit. Maxime werd dus beste Belgische pro met een 16de plaats overall, als 11ste pro.

Ondertussen waren er twee Belgen sneller bij de age groupers. Jerome Philippe werd in 4u06’09 12de overall en pakte het goud bij de M40, voor landgenoot Michael Kirch. Joeri Van Houtem werd een week na zijn podium bij de H40 in de 111 van La Roche nu vijfde. Achter Philippe volgde Geert Janssens als tweede Belg. Hij werd 13de en won in 4u07’29 de M25 Age Group voor de Duitser Ralf Gärtner en onze landgenoten Tom Steenackers en Matthias Laureys. Laurens De Smet werd 6de, Benoit Fremalle 11de en de heroptredende Lukas Bosmans werd knap 12de na een verstandige wedstrijd.

Bij de M30 leek Jasper De Fré net naast het podium te vallen, maar de dertiger die voor hem geklasseerd stond, was Thomas Fruhwirth, de winnaar van de handcycle categorie. En dus was er toch brons én een WK-kwalificatie voor de atleet van het DCM-Heylen Vastgoed Team uit Herentals. Michael Dewilde moest wel vrede nemen met een vierde plaats bij de M35 want daar gingen de broertjes Veldeman hem vooraf. Stefaan pakte het zilver in 4u17’17 en 32 seconden later snelde Stijn naar het brons. Yves Depoorter en Nico Vandaele werden 4de en 6de bij de M45. Paul Bara werd 5de bij de M18.

En vooral onze ouderdomsdekens deden het uitstekend. Marc Matthys wordt beter met de jaren en pakte voor het derde jaar op rij een podiumplaats in Luxemburg. Hij werd knap tweede bij de M50. Bij de M60 snoepte Patrick Fecheyr-Lippens de bronzen medaille af van Jan van Osselaer. Roger Cremer verpulverde de tegenstand bij de M65. Met een indrukwekkende 4u55’52 was hij ruim een halfuur sneller dan de nummer 2 Hermann Aschwer.

Deze week volgen nog een pak foto’s van Katrien Decru die heel wat Belgen voor haar lens kreeg, dus houd de site zeker in de gaten 🙂