Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Geslaagde comeback van Colpie in Oud-Gastel
Nieuws

Geslaagde comeback van Colpie in Oud-Gastel

Bart Colpaert Oud-Gastel

Met een hele dag strijd voorin op de fiets en met een mooie achtste plaats mag Bart Colpaert spreken van een geslaagde comeback tijdens de 1/3de Triatlon van Oud-Gastel. De EFC-ITC topper was lange tijd out door een blessure en dat vertaalde zich naar een nog niet optimale loopproef. Gerrit Schellens kon wel als vanouds voluit gaan en raapte nog een pak triatleten op. Hij zette de snelste looptijd neer en pakte nog een zesde plaats.

Maar aan kop van de wedstrijd stond er geen maat op de Atriac-Nederlander uit Antwerpen: Sven Strijk zette een dijk van een fietsproef neer en knalde de concurrentie aan flarden. Hiij liep vlot naar de overwinning, voor zijn broer Erik-Simon. Chris Brands pakte de derde plaats.

Filip Philips Oud-Gastel

Ook de Deluplast-Alphawoolf ploeggenoot van Gerrit Schellens plaatste zich in de top-15. Filip Philips werd 13de. Ook verderop vonden we heel wat Belgen terug, waarbij een ruime delegatie van AATT. Naast Oud-Gastel en het Duitse Bonn is Aarschot de enige triatlon met de formule van een 1/3de afstand. In Nederland moest 1300 meter gezwommen worden, 60 km gefietst en 14 km gelopen. Het gerucht doet de ronde dat de drie organisaties graag een 1/3de circuit op poten willen zetten, met dus Bonn, Oud-Gastel en de Hageland Powertriatlon in Aarschot. Die staat op 19 juli op het programma.

Bart Colpaert was gematigd tevreden. “Zwemmen en fietsen gingen prima, al was het door de wind bijzonder zwaar tijdens de 60 km fietsen. Ik kon de concurrenten achter me houden, maar het lopen was nog niet helemaal top. Maar eigenlijk mag ik niet klagen en blij zijn dat ik deze wedstrijd uit kon lopen. Dat is al een overwinning op zich”, aldus Colpie.

Hans Oud-Gastel

Uw nederige dienaar deed het overigens ook beter dan verwacht. Met een 136ste plaats in 3u48’17 bleven we ruim onder de 4 uur die we vooraf vooropgesteld hadden. Maar later krijgt u hier een uitgebreider verslag van project Grenzen Verleggen. We wilden u gewoon laten weten dat we het overleefd hebben 🙂

Uitslag 1/3de Triatlon Oud-Gastel

Foto's: Chris Hofkens