Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Zilver in Vallée de Joux, brons in Keulen
Multisports

Zilver in Vallée de Joux, brons in Keulen

Kris Coddens Xterra Suisse

Het werd bijna twee op twee voor Kris Coddens, maar na de winst vorige week in de Xterra Greece moest hij deze keer vrede nemen met zilver in de Xterra Suisse. Bij Vallée de Joux was de jonge Franse belofte Arthur Forrissier de sterkste. Hij maakte na het zwemmen deel uit van een kopgroep samen met de Spanjaard Roger Serrano en onze landgenoot Yeray Luxem. In het fietsen kon Coddens oprukken tot op een minuut van het koptrio en in het lopen remonteerde hij nog Serrano en Luxem, die net naast het podium zou vallen.

Xterra Suisse podium Kris Yeray

“Ik had de aansluiting wat gemist in zwemmen,” legt Kris uit. “Daarna ook nog last van een kleine valpartij op de fiets maar dan toch nog naar voor kunnen schuiven tot op een goede minuut van de drie koplopers. Ik had echter geen super loopbenen meer, al kon ik halfweg het lopen Roger en Yeray achter me laten. Maar Forrissier was te sterk. Het is de tweede keer dat ik door de jonge Fransman geklopt word. Vorig jaar plaatste hij zich nog tussen mezelf en Jim Thijs op het podium van het EK Cross Triatlon, dus deze belofte moeten we in de gaten houden en een tandje bij steken om hem in de toekomst voor te blijven,” aldus de Torhoutenaar.

Uitslag Xterra Suisse 2015

Jesse Lormans wint brons op EK aqauthlon

In Keulen werd het EK aquathlon gehouden. In deze zwemloop met 1000 meter zwemmen en 5 km lopen stond maar één landgenoot aan de start maar die mocht bij de beloften wel mee op het podium. MDP-Trille atleet Jesse Lormans pakte brons in 32’55 achter 2 Spanjaarden. De Tsjech Thomas Svoboda kroonde zich tot Europees kampioen bij de elites in 29’30.

Jesse Lormans brons Keulen

“Ik heb een gemengd gevoel na het EK Aquathlon,” vertelt Jesse. “Twintig minuten voor aanvang werd plots beslist zonder wetsuit te zwemmen. De omstandigheden waren voor iedereen hetzelfde, maar hier had ik niet echt op gerekend! Vervolgens sloeg Mr Crash weer toe op de spekgladde steiger waardoor de ‘moral’ even weg was. Uiteindelijk toch blij met mijn bronzen medaille bij de U23!”