Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tweede sub-8 zege op rij voor Bink
Nieuws

Tweede sub-8 zege op rij voor Bink

Bink Klagenfurt finish

Mocht u na de 6 vorige zeges van Marino Vanhoenacker er nog aan twijfelen wie de Koning van Klagenfurt is, dan heeft de Bink het zondag wel helemaal duidelijk gemaakt. Nauwelijks vijf weken na zijn schitterende overwinning in Brazilië dook hij voor de tweede keer op rij onder de 8 uur. De statistici moeten het maar eens uitzoeken, maar het is volgens ons weinigen gegeven om zo’n huzarenstuk op zo’n korte tijd neer te zetten. Met een magnifieke fietstijd van 4u11, zijn snelste fietsproef ooit, lag Marino zelfs een tijd op wereldrecordkoers.

Maar het verbreken van dat wereldrecord, dat hij zelf een paar jaar geleden vestigde in Kärnten, was tijdens de marathon niet meer het hoofddoel. Marino wou vooral die 7de overwinning in zijn favoriete wedstrijd pakken. En van het lang op voorhand aangekondigde en gehypte duel met Ivan Rana kwam op die manier eigenlijk niets in huis. Bink was daarvoor gewoonweg een paar maten te groot voor de concurrentie. Met 7u48’45 zette Marino de op drie na snelste Ironmantijd ooit neer. De Spanjaard Rana verloor bijna twintig minuten op onze landgenoot en werd pas derde, achter Oostenrijker MichaelWeiss.

Bink Klagenfurt bike

Marino stuurde een opvallende tweet de wereld in, waarin hij aankondigt “More to come”. In een interview in een Oostenrijkse krant zei hij eerder deze al niet nadrukkelijk nee tegen een mogelijke startplaats in Hawaii, iets waarop hij als winnaar van Brazilië sowieso recht heeft. “Ik had mijn planning gemaakt voor Brazilië en Oostenrijk maar verder dan dat heb ik nog niet gekeken,” liet Bink weten… Wordt ongetwijfeld vervolgd. Wij proberen hem deze week zelf ook nog te pakken te krijgen…

Maandga flitste Bink nog een tweet de wereld in:

Bij de vrouwen won Eva Wutti voor haar landgenote (de niet onbesproken) Lisa Huetthaler en Sarah Piampiano. Leen Vanden Daelen werd bij haar debuut op de volledige afstand 18de en pakte daarmee de 4de plaats in de W30 age group. De Leuvense was goed omringd door een legertje van 24 EFC-ITC atleten en finishte in 10u08’08. De Izegemse coach Bart Bequaert bleef onder de 10 uur met een eindtijd van 9u28’48 en eindigde vlak voor Stefaan Vervisch, die brons pakte bij de M50. Beste Belgische age grouper Michiel Van Hooreweeder deed 9u17’33 over zijn allereerste Ironman. Sigi Schelkens zorgde voor goud bij de W45 in een scherpe tijd van 10u50’0. Ook bij de W50 noteerden we een Belgische zege. Francoise Theate won haar age group in 10u54’27.

Onze 3athlon.be fotograaf Mario Vanacker trok gewapend met fototoestel en lenzen naar Oostenrijk. Van hem mogen we deze week nog een pak schitterende foto’s verwachten.

Uitslagen Ironman Klagenfurt

Foto's: Mario Vanacker