Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Christophe De Keyser weer op niveau in Duinkerken
Nieuws

Christophe De Keyser weer op niveau in Duinkerken

Christophe De Keyser Rouen Dunkerque

Het Franse Grand Prix circus trok dit weekend richting Frans-Belgische grens met de manche in Duinkerken. Voor Erwin Vanderplancke en Christophe De Keyser werd het dus een optreden voor zo goed als eigen volk en dat gaf vooral CDK een stevige boost. De atleet van het Belgian Olympic Tri Team zag zijn Road to Rio-droom in rook opgaan door een blessure die zijn hele voorjaar verknalde. Maar de beloftevolle international is stilaan terug op zijn oude niveau en dat bewees hij met een sterke wedstrijd in Dunkerque.

Met onder andere Gomez, Polyanskiy, Birthwistle, Pereira en zowat alle Franse toppers zoals Hauss, Daubord, Shaw, Pujades, Belaubre en Lebrun waren onze twee landgenoten omringd door een wereldveld. Christophe De Keyser deed het van bij de start uitstekend. Na 750 meter zwemmen kwam hij als 19de uit het water, op een goeie halve minuut van de koplopers. Het fietsen ging hem goed af en dan was het uitkijken naar de loopproef. Die verliep zonder problemen en met een looptijd van 16’15 finishte CDK als 18de op 1’59 van winnaar Javier Gomez, die met 53’56 ruim een minuut uitliep op Shaw en Hauss.

Zijn tweede loopronde moest Christophe het tempo een beetje laten zakken. Had hij 15 seconden sneller gelopen, dan was hij in de buurt van de top-10 geëindigd. Hij zette wel de tweede snelste prestatie neer voor Rouen die daarmee de 6de plaats pakten. Erwin Vanderplancke werd 43ste in 57’15. Het leverde zijn ploeg Versailles Triathlon de 12de plaats op.

Uitslag GP Dunkerque