Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ottevaere moet parcours zelf uitstippelen in Amsterdam
Nieuws

Ottevaere moet parcours zelf uitstippelen in Amsterdam

Charlene ICAN Amsterdam 2015_1

De ICAN Triatlon van Amsterdam is wellicht de meest bekritiseerde wedstrijd van het seizoen en daar komt na zondag ook weinig verandering in, vrezen we. SMO-Specialized atlete Charlene Ottevaere leek op de zege af te stevenen. Maar te midden een chaotische organisatie waar alle afstanden door elkaar fietsten en seingevers het noorden kwijtraakten, raakte Charlene samen met Kathrin Walther meermaals van het juiste parcours. Uiteindelijk stippelden de twee leidsters dan zelf een fietsparcours uit en 90,5 km later wisselden ze alsnog als eersten, zonder dat overigens iemand protest aantekende.

Ottevaere speelde haar Duitse vriendin kwijt in het lopen en leek op weg naar de overwinning, maar die miste ze met een halve minuut want de vier (4!) elite dames mochten 5 minuten eerder starten dan de age groupers. Jolanda Nell, die blijkbaar wel de juiste weg werd opgestuurd, kwam 4’29 achter Ottevaere over de streep en pakte dus de zege. De organisatie wilde alsnog Charlene erkennen als winnares, maar in de officiële uitslag bleef ze toch achter Nell als tweede genoteerd. Charlene schreef er een uitgebreid wedstrijdverslag over. Dat vindt u hier.

Charlene ICAN Amsterdam 2015_2

De ICAN triatlon kende al een woelige aanloop. Eind vorig jaar kondigde de organisatie met veel bombarie een echte stadstriatlon aan, met finish op het Museumplein in het hart van Amsterdam. Stilaan werd duidelijk dat het een onmogelijke zaak werd om de wedstrijd in het centrum van Amsterdam te houden. Uiteindelijk trok Ican naar Ouderkerk aan de Amstel, helemaal buiten de stad, tot groot ongenoegen van een groot aantal atleten die het inschrijvingsgeld hadden betaald precies om door het centrum van Amsterdam te lopen en te finishen. Lees hier wat er in februari nog op triathlon226.nl werd geschreven.

Bij de mannen won de Duitser Patrick Dirksmeier voor zijn landgenoot Robin Schneider. Stefan Van Thiel was de eerste Nederlander. Geert De Roré was de beste Belg op een 15de plaats. De Truienaar finishte in 4u14’18 en werd daarmee 4de bij de M25. Hans De Keulenaer verbaasde vriend en vijand, en zichzelf, met een 26ste plaats overall in 4u23’15 en een bronzen plak bij de M30.

Uitslag ICAN halve triatlon Amsterdam