Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
BTDF behoudt vertrouwen in De Cuyper voor EK
Nieuws

BTDF behoudt vertrouwen in De Cuyper voor EK

Belgian Olympic Tri Team

De BTDF, de Belgische Triatlon en Duatlon Federatie, heeft de selectie bekendgemaakt voor het EK Triatlon in Geneve bij de elites. Van 9 tot en met 12 juli komen vier Belgische atleten in actie. Katrien Verstuyft is de enige dame die bij de elites van start gaat. Bij de mannen leek Jelle Geens al eerder een certitude. Hij krijgt het gezelschap van de heroptredende Christophe De Keyser. Ook Simon De Cuyper zal voor het eerst sinds zijn klierkoorts weer in actie komen. De BTDF laat daar mee zien het vertrouwen te behouden in Simon.

Simon De Cuyper zag zijn hele voorseizoen in rook opgaan. Op WTS- en World Cup-niveau kreeg hij een paar mentale tikken na telkens enorme zwemachterstand. Uiteindelijk werd een vorm van acute klierkoorts vastgesteld. Dat had tot gevolg dat Simon al een paar maanden niet meer in actie kwam en ook de trainingen teruggeschroefd heeft. Door te schaven aan zijn techniek in het zwemmen en het lopen heeft hij zijn tijd wel nuttig besteed. Het zal voor de SMO-Specialized atleet alleszins een opluchting zijn dat de BTDF nog steeds vertrouwen in hem stelt.
Dat bevestigt ook Reinout Van Schuylenbergh, topsportdirecteur bij de VTDL: “De basis voor elke selectie zijn onze selectiecriteria. Simon heeft hier aan voldaan op basis van zijn prestatie in Edmonton vorig jaar.  Er moest dan wel nog voldoende fitheid aangetoond worden. We weten allen dat Simon door een moeilijke periode is gegaan, maar gisteren hebben we een mailtje gehad dat hij terug gezond en fit is. Dat is voor ons voldoende om hem inderdaad het vertrouwen te geven voor dit EK. Qua verwachtingen is het voor iedereen moeilijk inschatten. Hij heeft lang geen competitie meer gedaan, maar is wel blijven trainen aan een rustiger regime. Wellicht moeten we voor Simon dit EK zien in een heropbouw naar de tweede seizoenshelft.”
Voor het seizoensbegin werd Christophe De Keyser voorgesteld als één van de jonge talenten van het Belgian Olympic Tri Team. Maar hij zag zijn Road to Rio geblokkeerd door een blessure. Toch heeft ook hij nu zijn selectie te pakken. “Christophe De Keyser, vorig jaar 5e op het EK U23 en daarmee de criteria voor het EK elite benaderd, kende ook al zijn portie pech dit jaar, maar lijkt nu in goede vorm. De commissie heeft daarom CDK toegevoegd aan de selectie.  Jelle Geens is aan een regelmatig seizoen bezig en kan in de selectie niet ontbreken,” licht Reinout toe.
Wie wel ontbreken zijn Marten Van Riel en Claire Michel. Bovendien wordt haar plaats niet ingevuld door een andere atlete, zoals Sofie Hooghe of Charlotte Deldaele. “Marten en Claire Michel likken nog de wonden van hun valpartijen en werken verder aan hun conditie, maar hebben geen groen licht om in competitie te gaan. Voor hen geen EK, helaas. En wat de plaats van Claire betreft: we hebben niet de gewoonte om per definitie alle beschikbare plaatsen in te vullen. We kijken wel naar de atleten die aan de criteria voldoen en ook gezond zijn en in vorm zijn. We doen dus geen vervanging voor Claire. Charlotte Deldaele richt zich naar het EK U23 in Banyoles en werkt daartoe een specifiek programma af. Momenteel bekijken we met de entourage van Sofie Hooghe welk programma voor haar best geschikt is,” aldus Reinout nog.
De elites werken hun Europese titelstrijd af op zaterdag 11 juli. De mannen starten om 12u en de vrouwen om 15u30.
Foto: Jim De Sitter