Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Linde en Claire staan hun mannetje in Summer Swim Olen
Multisports

Linde en Claire staan hun mannetje in Summer Swim Olen

Kanaalzwemmen overzicht 2015 Olen foto Dirk de Wolf

Zondagochtend organiseerden Hetric en de Kempense Kanaalzwemmers de 2de Decathlon Summer Challenge in Olen. Op de Golden 8 verraste topzwemmer Samuel Lembrechts de triatleten. De 1500 meter-zwemmer haalde het op het 8 km lange traject in het kanaal in 1u35’40. Daarmee was hij slechts 28 seconden sneller dan topfavoriet Willem Brems. Maar de opvallendste prestaties kwamen van Linde Herreman en Claire Michel, die een pak atleten achter zich lieten.

Kanaalzwemmen Olen 2015 foto Dirk de Wolf

Linde stopte vorig jaar na aanhoudende rugproblemen sinds haar valpartij in Portugal met triatlon, maar blijft wel actief in het (open water) zwemmen. Ze onderstreepte haar rastalent voor het zwemonderdeel door achter Lembrechts en Brems de derde plaats te behalen met een indrukwekkende tijd van 1u39’58. Voor international Claire Michel betekent de breuk van twee middenvoetsbeentjes dat ze zes weken buiten strijd is in triatlon. Maar zwemmen mag ze wel en dat ging de Brusselse goed af. Ze werd knap vijfde overall in 1u50’58.

Uitslag Decathlon Summer Swim Olen – Golden 8

Kanaalzwemmen Olen 2015 Dirk De Wolf zelf

Op de Iron 3,8 lieten de mannen zich helemaal verrassen. De winst ging immers naar Jolien Vermeylen. Normaal is de 200 meter schoolslag haar sterkste discipline (waarin ze in 2010 nog de finale haalde op de Youth Olympic Games in Singapore) maar zondag bewees ze ook in open water haar mannetje te kunnen staan. Ze won de 3,8 km in 47’46 en had een ruime voorsprong op Jasper Liekens. Voor de derde plaats werd het een felle eindspurt tussen 3 triatleten. Joppe Wuyts trok aan het langste eind en werd derde met twee seconden voor op Ruben Marynissen en zes seconden op Nicolas Tilman.

Uitslag Decathlon Summer Swim Olen - Iron 3,8

Op de 500 meter was Jesse Lormans de snelste

Uitslag Decathlon Summer Swim Olen – 500

De foto’s zijn van de entourage van Dirk de Wolf die zelf 38ste werd in 1u08’44 op de 3,8 km.

Foto's: Dirk de Wolf