Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Frederik Van Lierde opnieuw tegen Kienle en Frodeno
Nieuws

Frederik Van Lierde opnieuw tegen Kienle en Frodeno

Frederik Van Lierde IM Frankfurt

Zondag 5 juli krijgt het Europese Ironmancircuit zijn voorlopige hoogtepunt. In Frankfurt wordt het Europees kampioenschap Ironman gehouden en met huidig wereldkampioen Ironman Sebastian Kienle tegen de wereldkampioen van 2013 Frederik Van Lierde wordt er reikhalzend uitgekeken naar de strijd tussen de twee meest recente koningen van Kona. Met de voorspelde hittegolf zal het in Frankfurt misschien zelfs op Hawaii lijken. Frederik Van Lierde kijkt er alleszins naar uit.

“De focus ligt al een tijdje op Frankfurt,” vertelt Frederik. “Na mijn zege in Zuid-Afrika was dit de tweede wedstrijd waarnaar ik wou pieken. Tussendoor heb ik de snelheid getest in de 70.3 Barcelona (3de) en de 5150 van Kraichgau (2de). Die twee kortere afstanden toonden aan dat ik nog voldoende snelheid heb én intensiteit voor komende zondag.

De laatste drie weken van de trainingsperiode zat ik in Font-Romeu om er op 1850 meter hoogte te trainen. Het is de perfecte plaats voor mij om me voor te bereiden op de belangrijkste wedstrijden. In het verleden heb ik al bewezen dat ik in Font-Romeu de focus vind om me volledig toe te spitsen op dat éne grote doel.”

En dat doel is winnen zondag in Frankfurt. Al kijkt Frederik niet te veel naar de tegenstand. “De race kondigt zich veelbelovend aan met de top-3 van vorig jaar aan de start, dus met Kienle en Frodeno. Maar er zijn ook een pak outsiders die de laatste tijd getoond hebben in vorm te zijn. En de media zal ook flink vertegenwoordigd zijn nu de Duitse wereldkampioen aan de start staat.

Zoals altijd ga ik uit van mijn eigen sterktes om een goede prestatie neer te zetten, maar ik verwacht sowieso dat de voorspelde hittegolf de wedstrijd nog extra hard zal maken,” aldus Fré.

De profs beginnen er zondag om 6u20 aan. Naast Frederik Van Lierde start ook onze landgenoot Wouter Monchy bij de pro’s. Onze Noorderburen vaardigen een grotere selectie af met naast favoriet Bas Diederen ook Martijn Dekker, Mark Oude Bennink en Evert Scheltinga.

Bij de dames behoort Tine Deckers tot de favorieten, al zal ze wel moeten rekenen op een minder dag van de veel sterkere zwemster Daniela Ryf. Met ook Gajer, Steffen en Vesterby aan de start zal de concurrentie groot zijn.