Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TBT: Jonge talenten met foute kapsels op BK in 2007
Nieuws

TBT: Jonge talenten met foute kapsels op BK in 2007

Helaas staat duatlon de laatste jaren wat in de schaduw van triatlon, maar voor die stiefmoederlijke aanpak van de sport waarin België wereldberoemd werd, passeerden heel wat talenten via duatlon naar de absolute top. Dat wordt duidelijk als we op deze Throwback Thursday kijken naar de foto’s van de podia van het BK Duatlon voor de jeugd in Wevelgem op 1 juli 2007. Toen stonden er al een pak talenten te blinken met de medailles, zoals Sofie Hooghe als kampioene bij de Jeugd A, maar herkent u ook een prille Charlotte Deldaele, een piepjonge Christophe De Keyser of de opvallende kapsels van Hannes Vandermoere en Wouter Vander Mast?

Ook nu nog geldt dat een BK duatlon een ideale leerschool is voor de triatleten en zeker in de Jeugd C en Jeugd B reeksen zie je dat atleetjes de twee sporten combineren. Meestal maken ze de specifieke keuze vanaf Jeugd A. In 2007 viel het ons echter op hoeveel sterke triatleten van nu toen op een duatlonpodium stonden. We zetten ze hier nog eens op een rijtje.

Bij de juniores klopte Jens Roegiers (nu een verdienstelijk triatleet) destijds Wouter Vander Mast (ondertussen op pensioen als pro maar toch nog goed voor een topprestatie in de 111 La Roche Light) en Hannes Vandermoere (de nummer 2 van Brugge en over anderhalve week topfavoriet in Aarschot, weliswaar met kortere coup) 🙂

372_Wevelgem2007-07-01

Van de meisjes juniores categorie zien we Eva Van De Mergel tegenwoordig niet zo vaak meer aan het werk. Lies Vermont is wel nog wekelijks van de partij en Hannah Verhaeghe is één van de boegbeelden van Los 3amigos uit Brugge.

367_Wevelgem2007-07-01

En herkent u de wielrenner met de zilveren medaille hier nog? Gerry Druyts gold toen nog als een rastalent in het duatlon, maar moest het bij de Jeugd A afleggen tegen Tim Van Hemel, die later nog Europees kampioen zou worden bij de juniores, maar ondertussen al ruim een jaar aan de kant staat met een hardnekkige knieblessure. Vincent Bierinckx koos toen nog meer voor duatlon, maar is ondertussen bekender als (veld)loper.

360_Wevelgem2007-07-01

Van Esther Schack en Femke Van Gestel hebben we ondertussen niets meer gehoord. Maar zij kunnen ongetwijfeld mooie herinneringen ophalen en fier vertellen dat ze ooit het podium deelden met toen al kampioene Sofie Hooghe. Die kon toen ook al mooi in de lens kijken 😉

352_Wevelgem2007-07-01

Ook zij zijn tegenwoordig een pak korter geknipt: zeker de zilveren soldaat Thomas Jurgens die bij de Jeugd B toen al tot de top behoorde, maar zijn meerdere moest erkennen in de man die over twee weken onze nationale eer verdedigt op het EK in Geneve: Christophe De Keyser. Van de bronzen Kevin Lini hebben we later niet zo veel meer vernomen.

143_Wevelgem2007-07-01

Herkent u de dame links op het podium van de Jeugd B? Toen nog geen piercings en tattoos bij Charlotte Deldaele, wel een zilveren medaille achter Eefje Box en voor Elodie Lagae, die ondertussen gestopt zijn met duursport.

137_Wevelgem2007-07-01

Bij de Jeugd C leek een piepjonge Kobe Laleman (nu nog steeds bij het LTTL Oilservice team) niet heel blij met een plaats tussen Lennart Van Brussegem en Jens Vandenbulcke. Van die eerste hebben we niets meer vernomen.

130_Wevelgem2007-07-01

Ondertussen is ze één van de topdames van het Belgische wielrennen maar toen was Jessy Druyts nog een heel sterke duatlete. Ze won destijds van Steffie Loss, die niet lang in duatlon zou blijven, en Sofie Van Raemdonck.

125_Wevelgem2007-07-01

Dit is wat we er destijds over schreven. Toen maakten we er ons gewoon nog wat gemakkelijk vanaf met uitslagen en foto’s en vooral niet te veel tekst 😉

Uitslag Belgische kampioenschap jeugd duathlon