Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgen weren zich in hete sprintjes in Holten
Nieuws

Belgen weren zich in hete sprintjes in Holten

Rachel Klamer Holten

Door de hitte werden de age group races in Holten afgelast en de afstanden voor de elites in de ETU Premium European Cup werden ingekort naar een sprint. Daarin waren de verschillen niet groot zodat we bij de mannen een ruime kopgroep kregen van 50 triatleten, met alle landgenoten, uitgezonderd Pierre Balty die de aansluiting miste. De 5 km lopen zou de beslissing brengen en daarin weerden de Belgen zich goed.

Tom Suetens was uiteindelijk de snelste Belg met een heel mooie 15de plaats in een sterk deelnemersveld. Arthur De Jaegher verloor een prestigespurtje tegen Thomas Jurgens voor de 25ste plaats. Jurgens kwam overigens als eerste uit het water, probeerde nog een aanval op te zetten, maar moest zich dan gewonnen geven bij het feit dat er één grote kopgroep ontstond. Erwin Vanderplancke werd 29ste, Balty 41ste en Adam Lambrechts pakte ondanks een crash in het fietsen een 48ste plaats. Aurelien Lebrun was de snelste loper voor Ryan Scissons en de tweede Fransman Brice Daubord.

Bij de dames deed Rachel Klamer het thuispubliek ontploffen door voor eigen volk een dijk van een wedstrijd neer te zetten én te winnen. Ze haalde het voor Kelly-Ann Perkins en Sara Dossena. Er stonden geen Belgische elite dames aan de start. Bij de dames juniores waren we wel goed vertegenwoordigd maar het was Kirsten Nuyes die voor Nederland het beste resultaat neerzette met een knappe achtste plaats. Hanne De Vet werd twaalfde en Laura Swannet maakte haar achterstand na het zwemmen goed en finishte nog net in de top-15.

Bij de jongens juniores raakten acht atleten voorop met daarachter een groot pak. Alleen Arnaud Dely en de wederoptredende Joachim Wera misten de aansluiting. Van de overige Belgen hadden Antonio Hernaert (35ste) en Yannick Vos last van de hitte in het lopen. Die stapte uit in het slotonderdeel. Vooraan werd Arnaud Mengal knap tiende, vlak voor Noah Servais. Arno Nackaerts werd 18de, Romain Loop was 21ste, Simon Folens 27ste, Dries Matthys 31ste.

Uitslag ETU Holten Elite Heren

Uitslag ETU Holten Juniores Heren

Uitslag ETU Holten Juniores Dames