Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
De Cuyper herneemt met succes in Vilvoorde
Nieuws

De Cuyper herneemt met succes in Vilvoorde

Podium Vilvoorde

Simon De Cuyper wou in Vilvoorde de conditie komen testen na een lange onbeschikbaarheid tengevolge van de klierkoorts die eerder dit seizoen bij hem werd vastgesteld. De SMO-Specialized atleet tankte meteen vertrouwen voor het EK in Geneve want hij won meteen bij zijn terugkeer. Simon haalde het voor Tom Mets en Stijn Goris. Bij de vrouwen was TDL aan het feest.

Net als bij andere organisaties dit weekend werd er gevreesd voor extreme omstandigheden op de triatlon van Vilvoorde. De weergoden leken de TRIBE en stad Vilvoorde organisatie tandem erg gunstig gezind, waardoor de kids en jeugd triatlon konden rekenen op schitterend weer dat ‘doenbaar’ warm was.

De vrouwen, die van start gingen om 14u45, kregen echter af te rekenen met een opkomende stormachtige wind. Het waren TDL atletes Lore Vanclooster en Charlotte Verhaeghen die als eersten uit het water kropen na 500 meter. Zij zouden samen de wind trotseren en uitlopen tot 2’20” op de Solid-atlete Ninke Meynen, die alleen op pad was. Lore wist in het afsluitende loopnummer over 5 km teamgenote Charlotte van zich af te schudden en kon zo de overwinning in de wacht slepen. Charlotte Verhaeghen en Ninke Meynen vervolledigden het podium.

Simon De Cuyper kopgroep Vilvoorde

Een beetje onverhoopt mocht de organisatie bij de mannen een heus top deelnemersveld ontvangen. Een weder optredende Simon De Cuyper, die het na klierkoorts even rustiger aan moest doen, kwam even de benen testen met het oog op het EK OD triatlon te Geneve. Verder starten ook coach Stijn Goris en een groot deel van de Atriac formatie bestaande uit Tom Mets, Koen Veramme, Wannes Swinnen en thuisatleet Tim Van hamme waren van de partij. Sterke beloften Lars Baeyens en Nicolas Tilman kwamen de examenstress van zich afschudden, en waren dus eveneens aanwezig.

Om 16u doken de mannen in het water. Het was Stijn Goris die het beste zijn weg vond in het woelige water en als eerst voet aan wal zette. Hij werd meteen gevolgd door Simon De Cuyper. 10” later volgde het Atriac blok aangevoerd door Wannes Swinnen. De befaamde ‘Atriac trein’ geraakte snel op de rails waardoor er na 7,5km 6 koplopers waren. Erna volgende een tactische steekspel van de Atriac formatie, maar Simon De Cuyper gaf geen krimp en met 6 reden ze de wisselzone in.

Het was dan ook Simon die in het lopen meteen het voortouw nam. Hij zou deze koppositie niet meer afstaan. Simon De Cuyper won voor Tom Mets en Stijn Goris. Deze laatste moest zich nog reppen voor een aanstormende Tim Van hamme. Wannes Swinnen wist de vijfde plek in de wacht te slepen kort gevolgd door, een uit de achtergrond teruggekomen, Nicolas Tilman. Koen Veramme moest zich tevreden stellen met de zevende plaats.