Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Deckers en Van Lierde in verzengende omstandigheden
Nieuws

Deckers en Van Lierde in verzengende omstandigheden

Jan Frodeno Frankfurt

Dankzij het Europese topveld aan de start werd Frankfurt op voorhand al aangekondigd als een prelude op Hawaii, maar ook qua weersomstandigheden leek het EK eerder op het WK van oktober. Onder een loden zon en een hitte van 37° liet vooral Jan Frodeno zien dat zelfs het weer hem niet kan deren. De Duitse topper van de Olympische afstand verpulverde in Frankfurt het parcoursrecord en zette vooral op de fiets een indrukwekkende 4u08 (!) neer. Achter hem leverde Frederik Van Lierde een felle strijd voor het podium.

De wereldkampioen Ironman van 2013 had geen topdag in Frankfurt. Dat voelde Frederik al toen hij na 2/3de van de 180 km fietsen Sebastian Kienle en Andy Boecherer moest laten gaan. In de snikhete marathon leek Frederik zijn succesvolle Kona-tactiek toe te passen door een paar keer haasje over te spelen voor de derde plaats met Boecherer en Diederen. Dat was al op ruime achterstand van leider Frodeno en regerend wereldkampioen Kienle. In de slotfase moest Frederik zijn tempo opnieuw laten zakken. Boecherer stormde naar de derde plaats en ook Diederen kwam in de laatste 2 kilometer voorbij onze landgenoot. Frederik werd in 8u07’09 vijfde. Frodeno zette met 7u49’48 een nieuw record, iets wat weinigen verwacht hadden in deze weersomstandigheden.

Ook bij de vrouwen ging het vooraan supersnel. Daniela Ryf zette haar titelambities voor Hawaii verf bij door op overtuigende wijze het Europees kampioenschap te winnen. Met een fietsproef van 4u47 blies ze de concurrentie weg om te winnen in een tijd van 8u51’00 voor Julia Gajer en Caroline Steffen. De jarige Tine Deckers kende zoals gewoonlijk weer heel wat achterstand na het zwemmen maar rukte tijdens het fietsen op naar een vijfde plaats. Ze begon nog sterk aan de marathon maar even over halfweg kreeg ook zij last van de warmte. Met een eindtijd van 9u28’20 werd ze op karakter nog zevende.

Bij de pro’s leek Wouter Monchy op weg naar een sterke prestatie. Hij fietste een tijd lang in 15de positie, kwam in de wissel binnen na 4u54 fietsen en had dan een loodzware marathon van 3u53’11. Daarmee werd hij pas 64ste overall, maar wel 15de pro in 9u42’21.

Van den Buverie naar Hawaii

Beste Belgische age grouper was Hans Van den Buverie. De 12BO4 atleet uit Oostende kwam na 9u21’51 als 30ste overall over de streep. “Wat een dagje,” vertelde Hans. “Goed gezwommen voor een non wetsuit zwemproef, super gefietst denk ik en deftig gelopen tot km 30. Daarna was het overleven, maar blijkbaar voldoende voor een super resultaat, de warmte heeft iedereen doen afzien blijkbaar! 29ste overall en 5de in age group, dus normaal is Hawaï binnen!!” aldus een tevreden Van den Buverie.

Varkensboer doet het weer

Cedric Brennenraedts werd 46ste en 6de in zijn age group en eenzelfde resultaat was weggelegd voor Kris Vermeiren die in 9u32’29 als 49ste en derde Belgische age grouper binnen strompelde en per brancard meteen ter verkoeling werd weggevoerd. Maar het gaat ondertussen al een stuk beter met Kris. “Amai wa nen dag! Wakker worden naast Geert Laurijssen😜, buiten komen 4.15u en nog 29graden en NAR het zwemmen vertrokken voor IMFrankfurt ! Ze hadden echt hitte voorspeld en die hebben we gekregen ! Kan niet anders dan super tevreden zijn met men 6de plaats in mijn age group en 49ste plaats algemeen op het EK IM triatlon !

Was een ware veldslag en heb de hele dag goed moeten indelen om niet te snel te willen gaan! 6de plaats wil zeggen weer een Rechtstreeks slot voor IM Hawaï , maar mss is het voor de IM organisatie geen crisis maar voor een varkensboer uit Vlaanderen is het al een paar jaar zware crisis een bijgevolg krijgen ze van mij geen 850dollar maar wel van iemand anders wss! Speciale dank aan mijn lief vrouwke die er voor zorgt dat ik toch ongeveer10u/week kan trainen en aan de coach Marc Herremans die zorgt dat ik met die 10u mooie dingen kan laten zien! Nee Geert voor u gene dank u vur da filmke da ge gepost hed!” aldus een lachende Kris Vermeiren op facebook.

Sofie Goos 5de in Haugesund

In Noorwegen nam Sofie Goos deel aan de 70.3 Ironman van Haugesund. De Uplace BMC atlete was niet echt tevreden over haar fietsproef maar slaagde bijna in een mooie inhaalrace in het lopen. Ze strandde op een minuut van het podium en spurtte nog zij aan zij met de Noorse Mette Moe naar de vijfde plaats in 4u22’37. De winst was voor Eva Wutti, die de inspanningen van de Ironman Klagenfurt vorige week blijkbaar goed verteerde. Zij won in 4u15’32.