Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Onweer zorgt voor glad parcours in Kortrijk
Nieuws

Onweer zorgt voor glad parcours in Kortrijk

Alex Tondeur 4

In Kortrijk gingen vlak voor de start van de triatlon de hemelsluizen letterlijk open en viel het water met bakken uit de lucht en zakte de luchttemperatuur onmiddellijk naar nauwelijks 18° C. Alexandra Tondeur nam resoluut de leiding. Toen de heren mochten starten klaarde het al wat op maar ondertussen lag het fietsparcours er spiegelglad bij. Leidster na het zwemmen, Alexandra Tondeur ondervond dit in de tweede van de drie fietsronden aan de lijve met een flinke schuiver, met knie en elleboog schaafwonden tot gevolg.

Haar 55″ voorsprong na het zwemmen waren zo weg en Heleen Adams naderde tot op 100m. In de laatste fietsronde zette Alexandra The Great echter orde op zaken en won ze oververdiend na nog eens een geweldig loopnummer. Tweede in het zwemmen was plaatselijk atlete Lies Veys en derde Emilie Vandevoorde, deze werd in het lopen voor de derde plaats nog voorbijgegaan door Evelyn Danneels. Lies was ondertussen al ver naar de achtergrond verzeild geraakt.

Bij de heren was de strijd spannender. Lander Dircken nam samen met Atriac-teamgenoot Thomas De Vleeschouwer het initiatief bij de 1500m zwemmen, derde was Bert Decoene op enkele luttele seconden. Bert viel snel weg en zijn plaats werd ingenomen door Louis Nayaert zodat dit trio het fietsen samen aflegde. Lander vertrok als eerste voor Thomas en Louis had moeite met het aantrekken van zijn loopschoenen. Na een ronde kwam Lander al met 55″ afgetekend door voor Thomas maar Louis hield netjes stand op een 20-tal seconden en ging in de laatste loopronde nog Thomas voorbij (deze zei achteraf dat door gebrek aan trainingsvolume de snee eraf gaat na 7 km). Zo werd de jonge Bruggeling Louis, met de 2de looptijd algemeen, tot zijn eigen verbazing tweede voor Thomas. Louis had stiekem gehoopt op een top tien plaats maar alles ging veel vlotter dan voorzien.

Bij de trio’s waren de favorieten zoals steeds het Team Cyclingsupport met zwemmer Jonas Coreelman (oa. Belgisch kampioen 200m schoolslag), fietser Johan Blancke en Hans Omey. Jonas zwom een voorsprong van 1 minuut bij elkaar op het HLV-Team en TWE German Bears (een van de 14 ploegen uit Duitsland die in totaal 55 atleten aan de start bracht). Verrassing van de dag was toen de fietser van Betapor 2, Paco Gistelinck het gat van 2’16” seconden toereed op 2 ronden en Johan ter plaatse liet in de derde ronde. De loper van Betapor 2 kon zo met 1’35” bonus vertrekken maar Hans maakte daar in 2 loopronden reeds een voorsprong van 38″ van zodat zij verdiend wonnen voor Betapor 2 en het HLV-Team.

Uitslag Triatlon Kortrijk

Foto: Katrien Decru