Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TBT: Gokel en De Caluwé naar Hawaii
Nieuws

TBT: Gokel en De Caluwé naar Hawaii

joury_gokel_im_oostenrijk09.jpg

Een paar weken geleden zagen we hem nog als aandachtig toeschouwer tijdens de Boerekreektriatlon in Sint-Laureins en toen we hem in ons archief in juli 2009 terugvonden op de Ironman van Klagenfurt konden we niet anders dan deze Throwback Thursday in het teken zetten van Joury Gokel. De sympathieke Westvlaming is ondertussen alweer een paar jaar gestopt met triatlon, maar zes jaar geleden was hij nog één van de speerpunten van SMO-Specialized en 2009 werd zowat zijn jaar op de lange afstand.

In 2009 pakte Joury een 18de plaats in Klagenfurt en hij won zijn age group, vlak voor ploegmakker Dominic De Caluwé, die 24ste overall werd. Dominic was één van de vijf originals van het oorspronkelijke SMO-Specialized, samen met Michael Dewilde, Sander Dobbelaere, Dirk Hellebuyck en Filip Lasoen, die in datzelfde weekend naar Frankfurt trok en er 123ste werd in 9u35. De Caluwé is nog steeds actief, maar legt tegenwoordig de focus op coaching. Dit weekend nog beëindigde hij de Ironman Frankfurt in 10u02’56 ondanks een sleutelbeenbreuk in juni en twee gebarsten ribben. Lees hier het wedstrijdverslag van de Titanium Man.

Gokel is ondertussen al een tijdje atleet af. De Torhoutenaar kreeg het te druk met zijn succesvol IT-bedrijf en werd ook nog eens papa. In 2009 leek hij nochtans op weg naar een mooie carrière op de lange afstand. In augustus werd hij zelfs Belgisch kampioen in Eupen.

Wie weet zit er ooit een comeback in, maar tot die tijd hopen we hem nog een aantal keer tegen het nog steeds redelijk atletische lijf te lopen 😉

Dit is wat we destijds over Joury Gokel en Dominic De Caluwé schreven:

2 SMO-atleten pakken ticket voor Ironman Hawaii