Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bijna 3 op 3 voor Ruben De Gendt op Gent Zwemt & Loopt
Multisports

Bijna 3 op 3 voor Ruben De Gendt op Gent Zwemt & Loopt

Gent Zwemt en Loopt

Voor een volgende editie van Gent Zwemt & Loopt mogen ze voortaan Ruben De Gendt als ambassadeur aanstellen. Niet eens zozeer wegens zijn achternaam, maar vooral wegens een indrukwekkende prestatie op de 2015 editie. Ruben nam namelijk deel aan de drie zwemwedstrijden, won de 500 meter en de kilometer en werd tweede man en derde overall op de 2 kilometer. Want dat was ook een belangrijke vaststelling: het verschil tussen de mannen en de vrouwen is zeer beperkt in het openwaterzwemmen. En de mannen van Ardilles hebben zelfs geen fietsonderdeel nodig om te scoren.

Om 13 u. begonnen ze aan de watersportbaan in Gent aan de 2000 meter. Katrien Delaender leek op weg naar een fameuze stunt maar ze moest uiteindelijk Gilles Velghe laten voorgaan. Gilles zwom de 2 km in 25’19 en had een halve minuut voorsprong op Delaender, die dus vlot won bij de dames. Ruben De Gendt werd derde overall en pakte het zilver bij de mannen in 26’05 voor Kobe Van Den Eynde. Ann Pattyn pakte de achtste plaats en werd tweede dame. Delphine Pareyn was 14de en pakte het brons bij de dames.

Om 14u30 was Ruben De Gendt blijkbaar al goed hersteld van de inspanningen. In 6’56 won hij de 500 meter zwemmen voor drie dames: Julie Vanhauwaert, Eva Pockelé en Inti Vansteenkiste. Elias Ares en Andy Bettens werd tweede en derde bij de mannen.

En nog eens een uur later zorgde Ruben voor de absolute stunt door na een tweede plaats op de 2 km en de winst op de 500 meter nogmaals te winnen op de 1000 meter. In zijn derde wedstrijd van de dag had hij 13’31 nodig. Daarmee was hij 26 seconden sneller dan triatleet Gertjan Winten. Steven Defoin werd derde. Hier won Kim Beirlandt bij de dames met een vierde plaats overall.

Naast de zwemwedstrijden stond er ook nog een zwemloop van 1000 zwemmen en 10 km lopen op het programma. En waar vroeger de Ardilles ploeg vooral bekend stond voor hun straffe stoten op de fiets, bewezen Mike Verbeke en Dieter Staelens dat ze niet eens een fiets nodig hebben om zwaar uit te pakken. Zij pakten de eerste twee plaatsen in het individueel klassement. Bjorn Deburghgraeve werd derde. Heidi Hertveldt was de snelste bij de dames.

Foto: Johan Tack

Uitslagen & Fotos Gent Zwemt & Loopt