Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Katrien Verstuyft 10de op EK in Geneve
Nieuws

Katrien Verstuyft 10de op EK in Geneve

Katrien Verstuyft Geneve

Met drie top-20 plaatsen mag de Belgische delegatie met een redelijk tevreden gevoel terugkijken op de Europese kampioenschappen triatlon Olympic Distance. Bij de mannen zat er zelfs meer in, maar een lekke band zette een dikke streep over de ambities van Christophe De Keyser, net op het moment dat hij deel uitmaakte van de kopgroep. De beste prestatie kwam er bij de dames waar Katrien Verstuyft na een sterk loopnummer de 10de plaats pakte.

Het EK begon ’s ochtends al meteen goed voor de Belgische juniores. Noah Servais genoot van de inspanningen van Romain Loop om hem vooraan te brengen en maakte het in het lopen af. Met een 11de plaats voldeed Noah aan de criteria om zich te kwalificeren voor het WK in Chicago. Arno Nackaerts en Antonio Hernaert liepen na het zwemmen door een te grote achterstand achter de feiten aan. Hernaert zette nog een sterk loopnummer neer, maar dat bracht hem niet verder dan een 56ste plaats, twee plaatsen achter Romain Loop. Nackaerts werd 59ste. Vooraan was de titelstrijd ongemeen spannend met de top-vijf die spurtte voor de zege. Het verschil was nauwelijks drie seconden tussen Europees kampioen Lasse Lührs en de vijfde.

Bij de meisjes juniores werd Amber Rombaut 28ste. Hanne De Vet pakte de 31ste plaats. En Kirsten Nuyes werd voor Nederland nog 24ste.

Vervolgens was het de beurt aan de elite mannen. Christophe De Keyser deed het uitstekend en vond na een sterk zwemnummer de aansluiting met de kopgroep. CDK verkeert de laatste weken in een bloedvorm na zijn door blessure gemiste seizoensstart en leek op weg naar een topprestatie. Een lekke band maakte een einde aan zijn wedstrijd. Simon De Cuyper en Jelle Geens kwamen in het lopen nog uit de achtergrond terug en finishten als 18de en 24ste.

De ontgoocheling was enorm bij CDK: “Ik ben enorm ontgoocheld. Ik kwam met de koplopers uit het water en met een groep van 20 atleten reden we 2’30 weg van de achtervolgers. Maar in de 4de van 6 ronden sloeg het noodlot toe en reed ik lek. Hoeveel pech kan iemand hebben op één seizoen? Een top-16 plaats een absolute certitude geweest,” aldus Christophe.

Na het uitvallen van topfavoriet Javier Gomez kregen we een open titelstrijd. De Fransman David Hauss pakte het goud voor Sven Riederer en Kristian Blummenfelt.

Bij de dames pakte Nicola Spirig na een indrukwekkende wedstrijd de Europese titel voor eigen volk. Katrien Verstuyft zorgde voor de beste Belgische prestatie van de dag. Zij werd knap tiende. Katrien kwam pas als 22ste uit het water op 1’30 van de leidsters. In het fietsen geraakte ze niet meer vooraan, maar de Atriac-atlete zette een fantastische loopproef neer en met de 7de looptijd raapte ze nog flink wat concurrentes op.

Uitslag Geneve EK Elite Dames

Uitslag Geneve EK Elite Heren

Uitslag Geneve EK Juniores Dames

Uitslag Geneve EK Juniores Heren