Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Oude vos in top-10 Challenge Roth
Nieuws

Oude vos in top-10 Challenge Roth

Gerrit Schellens Roth loopt

Gerrit Schellens is en blijft een fenomeen. De bescheiden Limburger geniet volop van zijn tweede triatlon-carrière. Zondag stormde hij op 47-jarige leeftijd de top-10 binnen van de Challenge in Roth. Het was de allereerste keer dat Gerrit aan de start stond van de Duitse klassieker op de volledige afstand. Ook de mannen van SP&O deden het uitstekend. Zij vulden twee van de drie podiumplaatsen bij de M35.

Roth is na Hawaii misschien wel de meest tot de verbeelding sprekende triatlon ter wereld en één van de blikvangers binnen het Challenge circuit, de tegenhanger van Ironman. Elk jaar lokt Roth een top-deelnemersveld naar Duitsland en die worden aangemoedigd door een pak supporters. Nu ook weer stonden ze vijf, zes rijen dik op de Solarer Berg waar de atleten doorheen een zee van mensen ploegden.

Tim Jacobs Roth fiets

Nils Frommhold won bij de mannen in een snelle 7u51’28 en had vijf minuten voorsprong op Timo Bracht. De Australiër David Dellow mocht naast de twee Duitsers op het podium. Gerrit Schellens begon de dag goed met een voor zijn doen vlot zwemnummer, maar in de tweede helft van de 180 km fietsen kreeg de atleet uit Lommel het moeilijk. Maar met een marathon van 2u54’23 rukte hij opnieuw op naar de top-10. Hij eindigde negende in 8u30’14.

Marino Vanhoenacker noemt Gerrit liefkozend “De Pa”, voor de goede zorgen van Gerrit tijdens Bink’s deelnames aan Hawaii. Het oorspronkelijke doel tijdens de winter was om allebei aan de start te staan in Roth, maar Marino koos uiteindelijk voor Klagenfurt, waar hij twee weken geleden op magistrale wijze won. Gerrit, meervoudig winnaar van de triatlon van Almere (dit jaar opnieuw de Challenge Amsterdam-Almere in september) trok wel naar Roth en vulde zo een leemte in zijn palmares op.

Bij de vrouwen domineerde Yvonne Van Vlerken de wedstrijd. Ze won voor de derde keer in Roth. Na 8u50’53 klopte ze de Australische Carrie Lester en de Duitse Anja Beranek.

Kevin Van Oevelen Roth fiets

In Roth stonden zoals gewoonlijk veel Belgen aan de start. Onder hen ook de SP&O boegbeelden Tim Jacobs en Kevin Van Oevelen. De twee mannen van de Mechelse triatlon club gingen een pittige strijd aan bij de M35. Tim Jacobs pakte een 28ste plaats overall in 8u55’44. Goed voor de derde plaats bij de M35. Kevin Van Oevelen deed nog beter. Hij kwam na 8u44’54 over de streep als 20ste overall. En dat leverde hem de zege op bij de M35. In dezelfde categorie werd Xavier Diepart vierde.

Foto's: Chris Hofkens