Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
TBT: Clash of the Titans in Izegem
Nieuws

TBT: Clash of the Titans in Izegem

Izegem Steven Van Heirseele Kurt Debouck TBT

Voor deze Throwback Thursday duiken we een heel eind de geschiedenis in met de beginjaren van de kwarttriatlon van Izegem. Dit jaar staat op 15 augustus de 25ste editie van de halfoogstklassieker op het programma op de markt van Izegem en om dat gebeuren luister bij te zetten, nodigt EFC-ITC alle winnaars uit om opnieuw deel te nemen. Een aantal onder hen, waarvan twee op bovenstaande foto, zien we sowieso in de kwarttriatlon, maar ook in de sprinttriatlon kunnen ze deelnemen aan de Clash of the Titans. Herkent u de twee kleppers op de foto?

De winnaar heette toen nog “The Wild One”. Ondertussen is het “The Grey One” geworden, al legt hij in zijn tweede triatloncarrière de jeugd nog stevig het vuur aan de schenen. U had natuurlijk meteen Steven Vanheirseele herkend, niet? Zo zag hij er uit tijdens de kwarttriatlon van Izegem vorig jaar:

Steven Van Heirseele Izegem 2014

En ook de man rechts naast Steven op de foto liep in 2014 over zijn eigen rode loper in Izegem. De EFC in EFC-ITC staat namelijk voor Expo Floor Coverings, het bedrijf van Kurt Debouck. Volgens voorzitter Frank Bruyneel nog geen haar veranderd sinds die beginperiode.

Kurt De Bouck Izegem 2014

Bij deze nodigen we overigens alle winnaars uit om deel te nemen (al dan niet in Speedo) en achteraf in de VIP-zone na te praten over “Hoe vroeger alles beter was” 😉 Misschien kan Frederik Van Lierde zijn record van 5 overwinning nog wat scherper stellen? Een aantal onder de winnaars is nog steeds in meer of mindere mate actief als triatleet, anderen hebben we al een tijdje niet meer gezien, maar wie weet, kunnen ze dan weer samen een trio vormen. Hopelijk tot 15 augustus met:

Heren
-1991 : Steven Vanheirseele
-1992 : Steven Vanheirseele
-1993 : Danny Simons ( ex- Bk )
-1994 : Bram Vanacker ( geslecteerd deelnemer Iron Triatlon Hawaï )
-1995 : Blondeel Karel ( veelvoudig Bk en ex-Europees kampioen)
-1996 : Patrick Lievens ( Belgisch topatleet )
-1997 : Koen Hoeyberghs ( ex- Bk )
-1998 : Marc Herremans ( ex- Bk en 6de plaats Iron-man Hawaï )
-1999 : Danny Simons ( ex- Bk )
-2000 : Danny Simons ( ex- Bk )
-2001 : Segers Philip ( ex- Bk )
-2002 : Frederik Van Lierde (BK)
-2003 : Frederik Van Lierde (ex-BK)
-2004 : Frederik Van Lierde (ex-BK)
-2005 : Frederik Van Lierde (BK)
-2006 : Frederik Van Lierde (ex-BK)
-2007 : De Caluwe Cedric
-2008 : Stijn Goris (ex-BK)
-2009 : Belgisch Kampioenschap: Axel Zeebroek
-2010 : Lander Dircken
-2011 : Belgisch Kampioenschap: Peter Croes
-2012 : Pieter Heemeryck
-2013 : Pieter Heemeryck
-2014 : Pieter Heemeryck
Dames
– 2006 : Heidi Veramme
– 2007 : Lieve Cappaert-Paulus
– 2008 : Sofie Goos
– 2009 : Katrien Verstuyft ( Belgisch Kampioenschap)
– 2010 : Karolien Geerts
– 2011 : Joke Coysman ( Belgisch Kampioenschap)
– 2012 : Joke Coysman
– 2013 : Joke Coysman
– 2014 : Joke Coysman

Mocht iemand nog meer winnaars bij de dames van voor 2006 kunnen terugvinden, laat het dan weten via redactie@3athlon.be of in de comments…

Tijdens het doorzoeken van het archief kwam Frank Bruyneel overigens ook nog bewijsmateriaal tegen dat Dirk Demaré, stichtend lid van de Izegemse Triatlon Club en altijd van dichtbij betrokken bij de organisatie, destijds ook al zeer atletisch gebouwd was 😉

Dirk Demare Izegem TBT

En Frank vond nog echt voorhistorisch materiaal met nog zwart-wit foto’s van de voorloper van de triatlon van Izegem: Kachtem in 1986:

1986 - KACHTEM

1986 - KACHTEM 2

1986 - KACHTEM 3