Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jul Clonen naar Nieuw-Zeeland, BTDF zoekt nieuwe coach
Nieuws

Jul Clonen naar Nieuw-Zeeland, BTDF zoekt nieuwe coach

Jul Clonen en Belgen Baku 2015

In wielrennen en voetbal zou er sprake zijn van een toptransfer en zouden de kranten vol staan, maar het vertrek van triatlon bondscoach Jul Clonen passeert hier een beetje onder de radar. De coach van het Belgian Olympic Tri Team trekt in oktober naar Nieuw-Zeeland waar hij de nieuwe juniores coach wordt van de Kiwi’s. Jul zal er werken met toptalenten die hopen om in de voetsporen van Andrea Hewitt, Ryan Sissons en Nicky Samuels te treden. De BTDF gaat op zoek naar een nieuwe Coach – Team Manager.

Jul Clonen (2de van rechts op de foto) was de laatste jaren als Team Manager de vaste begeleider van de Belgische toptriatleten bij hun internationale optredens, zoals onlangs nog op de Europese Spelen in Baku, de World Triathlon Series, de Olympische Spelen in Londen en vele andere competities.

 

Daarvoor was Jul ook nog werkzaam bij de Vlaamse Wielerbond  en als topsportexpert onder Philippe Muyters, Vlaams minister van sport. Daarvoor was Jul lange tijd één van de medewerkers van de VTDL, de Vlaamse Triatlon en Duatlon Liga. Vanaf 1 oktober gaat hij in Nieuw-Zeeland aan de slag en verlaat hij dus zijn thuisbasis Diest. Wij wensen Jul alvast heel veel succes in zijn nieuwe uitdaging!

Ondertussen is de Belgische Triatlon en Duatlon Federatie op zoek naar een vervanger voor Jul. De vacature vind je hier.