Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Regen hoofdrolspeler in Chateauroux
Nieuws

Regen hoofdrolspeler in Chateauroux

Chateauroux Yorben Verboven

In de ETU Junior European Cup in het Chateauroux werd de regen de grootste spelbreker. Het fietsparcours lag er wegens een stevig stortbui erg glad bij en dat had zo zijn gevolgen. De Nederlandse juniore Jeanine Kocken, bij ons ook regelmatig te zien in de kleuren van SMO-Specialized, was het grootste slachtoffer. Zij werd na een tweede valpartij afgevoerd naar het ziekenhuis. Gelukkig kwam ze er met wat kneuzingen nog redelijk goed van af. Onze landgenote Amber Rombaut bleef wel overeind en wisselde als derde… Ook bij de jongens speelde het weer een grote rol.

Amber Rombaut had een vrij goede zwemproef en deed haar deel van het werk in een grote kopgroep. In de regen en door de valpartijen versplinterde het kopgroepje. Met vijf kwamen ze richting wissel en Rombaut begon als derde te lopen. In die 5 km verloor ze nog een paar plaatsen. Ze kwam als zevende over de finish. De Nederlandse Quinty Schoens werd, ondanks zelf slachtoffer te zijn van een valpartij, knap tweede achter de Tsjechische Jana Machacova.

Lone Meertens en Eline Desaunois hadden een te grote achterstand in het zwemmen en kwamen in de achtervolgende groep terecht. Beide Belgische meisjes liepen nog wel naar een top-25 plaats. Eline werd 19de en Lone 22ste.

Uitslag ETU Junior Cup Chateauroux Meisjes

Bij de jongens stond er een grote Belgische delegatie aan de start. Van de 7 landgenoten was Antonio Hernaert de sterkste. Hij liep naar een bijzonder knappe 5de plaats. Hier gingen de hemelsluizen pas open in de laatste fietsronde en in de zondvloed die volgde, waren er opnieuw valpartijen. Onder andere Arno Nackaerts behoorde tot de slachtoffers, maar hij kon doorzetten.

Drie atleten raakten na het zwemonderdeel voorop, maar zij werden teruggepakt door een eerste groep met Jarne Verhaegen en Simon Folens. De achtervolgende groep met Hernaert, Vos, Nackaerts en Mengal volgde constant op een twintigtal seconden. Hernaert stormde uit de wisselzone en met een vijfde looptijd bewees hij weer volledig terug op niveau te geraken. Jammer dat hij niet mee was met het groepje van Jarne en Simon, want hij miste het podium op slechts 11 seconden.

Arno Nackaerts was tweede Belg op de 15de plaats, vlak voor Arnaud Mengal (16de) en Simon Folens (17de).  Yorben Verboven (rechts met nr 29 op de foto) volgde na een snelle loopproef nog een paar plaatsen verderop en werd 21ste. Jarne Verhaegen was 25ste en Yannick Vos, die net zoals Arno Nackaerts onderuit ging op het gladde parcours, werd 35ste. De winst was voor de Australiër Matthew Roberts.

Uitslag ETU Junior Cup Chateauroux Jongens