Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Fantastische prestatie van Luis in WTS Hamburg
Nieuws

Fantastische prestatie van Luis in WTS Hamburg

Simon De Cuyper 63ste Hamburg

Na een spannende race bij de vrouwen, met een sterke vertoning van onze landgenotes, kregen we op de WTS in Hamburg een echte sprintfinish bij de mannen. Hoewel alles na het zwemmen op één lint dicht bij elkaar zat, raakten 9 atleten weg op de fiets. De achtervolgende groep was vier keer zo groot maar slaagde er niet in om een stevige achtervolging te organiseren. Daardoor steeg de voorsprong van de vluchters snel en met Javier Gomez en Vincent Luis vooraan was het al snel duidelijk wie voor de overwinning zou gaan. Onze landgenoot Simon De Cuyper moest vanuit de achtergrond terugkomen.

De Cuyper is nog steeds herstellende van de klierkoorts die hij in de lente opliep en waardoor zijn voorjaar de mist inging. In zijn eerste WTS-race sinds zijn terugkeer had hij het nog moeilijk in het (non-wetsuit) zwemonderdeel. Als 63ste kwam Simon uit het water. Het verschil bedroeg slechts 43″ met koploper Varga, maar Le Rabbit verloor nipt de aansluiting met de grote achtervolgende groep. Na twee ronden maakte hij deel uit van het tweede chase pack. Hij begon als 50ste aan de 5 km lopen op 2’35 van de kopgroep. Hij zou 51ste worden op 3’43.

WTS Hamburg mannen after swim

De atleten liepen door een haag van ruim 250.000 toeschouwers die voor een unieke sfeer zorgden. Gomez nam al snel de leiding, maar kreeg in de eerste kilometers het gezelschap van Vincent Luis.  De Spanjaard probeerde bij het ingaan van de slotkilometer om de Fransman te lossen, maar Vincent Luis kwam er opnieuw voorbij. 400 meter voor de streep zette Luis zijn definitieve demarrage. Gomez moest meteen twintig meter laten en kreeg het gat niet meer dicht. Vincent Luis pakte zo zijn allereerste WTS-overwinning.

Vincent Luis wint Hamburg

Uitslag WTS Hamburg mannen