Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Martens en Janssens beste Belgen in Zurich
Nieuws

Martens en Janssens beste Belgen in Zurich

Schildknecht Zurich

Ronnie Schildknecht van het Belgisch-internationale topteam Uplace BMC heeft in Zurich geschiedenis geschreven door de Ironman Zwitserland voor de achtste keer op zijn naam te schrijven. De Zwitser was in zijn thuiswedstrijd onstopbaar en stormde naar een verdiende overwinning in 8u21’19. Hij had maar liefst zeven minuten voorsprong op Nederlandse Zwitser Jan Van Berkel. Bij de Belgen werden we aangenaam verrast door Bert Martens en Geert Janssens.

Bert Martens uit Hoogstraten is triatleet bij Meetria, maar is in eigen land nauwelijks terug te vinden in de uitslagen. Hij doet sinds 2011 aan Ironman-wedstrijden. In oktober vorig jaar zette hij zijn beste resultaat ooit neer met een 19de plaats in de Ironman van Barcelona en hij verzilverde daar een ticket voor Kona over een paar maanden. De Kempenaar ligt blijkbaar goed op koers voor het WK Ironman want in Zurich steeg hij boven zichzelf uit met een tiende plaats overall. Bert werd tweede in zijn age group na 9u15’10.

Van Geert Janssens vroegen we ons al een tijdje af hoe hij het zou doen op de volledige afstand. Goed dus. Zondag kwam de TDL-atleet voor het eerst aan de start van een volledige Ironman. Met een 17de tijd overall (in 9u23’42) pakte hij de overwinning in zijn age group. “Super content van mijn eerste Ironman ooit hier in Zurich”, liet Geert na afloop weten. “Het waren zware omstandigheden, met een temperatuur van 34 graden en veel wind. Ik heb mijn eigen race gereden en ben meerdere ‘klopkes’ te boven moeten komen. Maar met succes: 1ste in mijn age group en 17de overall. Gigantisch afgezien (nog steeds) maar toch genoten!” aldus een terecht blije Geert Janssens.

Derde Belg was niemand minder dan ex-topatleet Koen Van Rie. Hij werd na 9u35’08 29ste overall en pakte zilver in zijn age group. Vooral zijn marathon (nog altijd zijn beste onderdeel dus) was indrukwekkend. In het eerste gedeelte leek hij zelfs op weg naar een marathontijd onder de 3 uur, maar halfweg moest hij het gas lossen, al kon de marathontijd van 3u09 nog altijd tellen voor de veteraan.

Rinus Holvoet werd 11de pro en 36ste overall, maar dat was nauwelijks een week na zijn zilveren prestatie in de loodzware Altriman geen verrassing.

Nico Vandaele werd vijfde bij de M45 in 9u55’40, Luc Smet pakte zilver bij de M50 in 10u11’44 en X-Man Christian Meuser, die in oktober voor de 15de keer aan de start staat in Hawaii, werd derde bij de M55 in 10u58’13.

Uitslag Ironman Zurich