Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische off-day op EK Cross Triatlon
Multisports

Belgische off-day op EK Cross Triatlon

Jim Thijs EK Xterra

Vorig jaar waren Kris Coddens en Jim Thijs nog goed voor goud en brons op het EK Cross Triatlon maar zondag hadden beide landgenoten een off-day in Schluchsee. Jimbo wist de schade nog enigszins te beperken met een veertiende plaats. Kris Coddens zette op karakter nog door maar finishte pas als 23ste. Rob Woestenborghs gaf op tijdens het zwemmen. De Europese titel ging naar de Fransman Arthur Forissier.

Er was geen wetsuit toegestaan tijdens de 1500 meter zwemmen, maar door de koude watertemperatuur moesten we geen snelle zwemtijden verwachten. Voor Rob Woestenborghs was het zelfs te koud en hij hield het zwemmen al snel voor bekeken. De Duitser Jens Roth kwam na 21’35 (!) als eerste aan land. Coddens volgde na het zwemmen al op meer dan vijf minuten. “Ik had een complete offday vandaag, de slechtste dag uit mijn hele carrière”, liet Coddens nog weten. Mogelijk wogen de inspanningen van de Xterra Greece (1ste) en Xterra Zweden (2de) nog door.

Jim Thijs had het ook moeilijk maar bleef uiteindelijk niet eens zo ver van de top-10 en de top-5 verwijderd. “Wat een verschil met die derde plaats vorig jaar”, legt Jim uit. “Vorig jaar was het EK mijn hoofddoel, nu maakte Schluchsee deel uit van mijn voorbereiding op het WK over een aantal maanden op Sardinië. Op dit niveau zijn er geen geheimen. Ik ben nog tevreden met mijn zwemmen en mijn lopen, maar ik verloor te veel tijd op de mountainbike. Bovendien hadden de Duitsers een sterke thuisploeg. Hoewel ik 14de was, voelde het alsof er 30 Duitsers voor me eindigden,” aldus Jimbo.

Zijn partner Elisabetta Curridori werd Europees kampioene bij de age groupers. Ze werd door de Italiaanse federatie niet als elite geselecteerd. Betta verpulverde de concurrentie, pakte vlot goud en zette een mooie achtste plaats overall neer bij de vrouwen.

Tim Van Daele werd 30ste, Joerie Deleebeeck 38ste. Bij de age groupers werd Steve Caulier 5de bij de M30. Peter Lauwers was 13de bij de M40 en bij de M55 werd Charles Leduc, de voorzitter van Endurance Team Zaventem, knap zesde.

Bij de meisjes juniores deed onze landgenote Kiara Lenaertz het uitstekend. Kiara, lid van de Overijse-gang van onder andere Jimbo en CDK, werd in haar allereerste cross triatlon knap 7de. Lindy Van Anrooij, tot vorig jaar lid van 185-Sportoase-Castelli, werd Europees kampioene.

Kiara Lenaertz

Kiara was terecht blij met haar prestatie: “De junioren moesten samen met de Age groupers starten om 9u03. Zij met wetsuit, wij zonder. Een heel gewring dus,” legt Kiara uit. “Ik slaagde er toch in om als tweede junior dame uit het water te komen, na een paar keer vast gezwommen te zijn. Het mountainbiken was, zoals ik verwacht had, het zwaarste. Omdat het ’s nachts en vlak voor de race nog geregend had, lag het parcours er nat en glad bij. Zonder klikpedalen niet echt handig. Ik werd dan ook door 6 meisjes en heel wat andere atleten voorbijgereden. Ik had ook niet anders verwacht met slechts enkele trainingen op de MTB in de benen. Als zevende begon ik dan aan het lopen. Het parcours beviel mij ten zeerste. Heel blij was ik dan ook toen ik vernam dat ik de tweede looptijd had,” aldus Kiara.

Uitslag EK Cross Triatlon Schluchsee

Uitslagen EK Cross Triatlon