Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Topnamen lossen verwachtingen in op Plastriatlon
Nieuws

Topnamen lossen verwachtingen in op Plastriatlon

Sara Van De Vel Plastriatlon

De Plastriatlon is sinds een groot aantal jaren het voorprogramma van de Hageland Powertriatlon in Aarschot, maar dit jaar absoluut een apart stukje waard door een jong en sterk deelnemersveld. De favorieten haalden fors uit op deze triatlon over de sprintafstand, al moest Pierre Balty in het lopen wel alle zeilen bijzetten om nog vanuit de achtergrond terug te komen op leiders Pex en Lambrechts. Bij de dames maakte Sara Van de Vel er een one-woman-show van.

Sara kwam als eerste uit het water voor Kristel Imbo. Die liep voor het eerst in haar carrière een penalty op en moest twee minuten aan de kant. Ze slaagde er niettemin in om haar tweede plaats veilig te stellen. Sofie Rubbrecht werd knap derde.

Bij de mannen kwamen Daan Pex en Adam Lambrechts na de aanloopronde van Rotselaar naar Aarschot door met kleine voorsprong op Thomas Jurgens, maar die verloor tijd door een leegloper. Zijn laatste 10 km reed hij op een nagenoeg lekke band voorzichtig richting wisselzone. Danzij een goede loopproef zou Jurgens nog 7de worden. Achter een groepje met onder andere Laurens Verluyten en Joery Wouters kwam Pierre Balty nog sterk opzetten. Hij spurtte in de slotkilometer voorbij Adam Lambrechts en won de Plastriatlon. Balty haalde zo zijn gram voor de niet-selectie voor het EK U23 in Spanje volgende week. Lambrechts werd tweede en Daan Pex pakte een verdiende derde plaats.

Uitslagen Hageland Plastriatlon Aarschot