Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Lopen gaat te snel voor Belgen in Chateauroux
Nieuws

Lopen gaat te snel voor Belgen in Chateauroux

Tilman Lejeune Chateauroux

Hoewel er in Hamburg ook gesprint werd in de World Triathlon Series stond er in de ETU European Cup van Chateauroux een sterk deelnemersveld aan de start. Ook in Frankrijk kregen de atleten een sprinttriatlon voor de kiezen en ook hier was het looponderdeel beslissend. Een grote groep kwam samen tijdens het fietsen, met daarbij onze landgenoten Tom Suetens, Peter Denteneer en Arthur De Jaegher. In de 5 km lopen werden er vooraan toptijden neergezet. Voor de Belgen ging dat lopen net iets te snel.

Winnaar Aurelien Lebrun had vlot mee kunnen strijden in Hamburg. Hij zette een indrukwekkende 14’37 neer op de 5 km lopen en versloeg de verrassende Deen Anders Lund Hansen en de Spanjaard Nan Oliveras. 5 atleten liepen onder de 15′. Peter Denteneer was de snelste Belg. Met een looptijd van 15’51 belandde de EFC-ITC’er op de 21ste plaats. Tom Suetens volgde 25″ later op de 25ste plaats. Arthur De Jaegher werd 42ste.

De Waalse atleten Emmanuel Lejeune en Nicolas Tilman, die hun debuut maakten in het ETU-circuit, raakten te ver achterop in het zwemmen en moesten samen in achtervolging. Ze slaagden er niet meer in terug te komen en werden 49ste en 53ste. Fornaxx Va Corse Turtle Tilman pakte vooral de goede punten mee: “Een slecht zwemnummer hypothekeerde al mijn kansen op een goed resultaat,” vertelt Nicolas. “Desondanks was ik best tevreden over de conditie en ik doe hier toch wel wat ervaring op. Dat maakt me meteen ongeduldig om me te revancheren in de volgende ETU European Cup in Riga op 9 augustus,” aldus Nicolas.

Bij de vrouwen won de Duitse Lisa Sieburger. Er stonden geen landgenotes aan de start in Frankrijk.

Uitslag ETU European Cup Chateauroux