Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Thomas Christiaens stunt in Ironman UK
Nieuws

Thomas Christiaens stunt in Ironman UK

Thomas Christiaens Ironman UK

Dit voorjaar hadden we Thomas Christiaens al een paar keer als “coming man” bestempeld met onder andere een 14de plaats in Leuven en een 9de plaats in de Boerekreektriatlon. Maar wat Thomas zondag presteerde in de Ironman UK was van een heel ander niveau. De LTTL-Oilservice atleet zorgde voor een ware stunt door een tiende plaats overall te pakken in Bolton. Na 9u35’22 liep hij als negende man over de streep, vlak achter Lucy Gossage, die won bij de vrouwen.

Zijn prestatie leverde hem winst in zijn age group op én een ticket voor Hawaii. De atleet uit Deurle kon het zelf nauwelijks geloven. “Ik ben nog niet bekomen van vandaag, ik had een ongelooflijke superdag in echte flandrienomstandigheden zowel qua parcours als weer. En dat is echt mijn ding. Ik voelde gewoon de benen niet tot misschien het laatste uur lopen. Ongelooflijk fier op mijn 10 de overall plaats en overwinning in mijn age-group,” aldus Thomas.

Thomas Christiaens IM UK regen

Net zoals op de wedstrijden in België werd hij ook nu weer vooruit gestuwd door een felle groep supporters. “Een supergrote dankuwel aan mijn vrouwke en mijn gigantische supportersschare die alsmaar enthousiaster werd en zo nog meer een boost gaf! Bedankt voor alle berichtjes, mails, sms’en maar ik ga pas later antwoorden want momenteel even van de wereld. Bedankt aan het LTTL-team voor alle steun! We gaan het daar plezant maken in Hawaii,” besluit Thomas. Of zijn supporters allemaal mee trekken richting Kona is nog de vraag, maar Thomas is alvast een sterke aanvulling op het groeiende legertje Belgen dat zich al kwalificeerde voor het WK Ironman.

Thomas Christiaens IM UK

Het podium op de Ironman UK kleurde overigens volledig Brits. David McNamee won in 8u46’37 voor Fraser Cartmell en Joe Skipper. Victor Del Corral werd vierde.

Uitslag Ironman UK 2015 (klik op de afbeelding om naar de uitslag te gaan):

IM UK 2015 Uitslag